fbpx

Guldimund – Musik i Lejet 2019

Foto: Majbritt Press
Tidspunkt: Lørdag den 20. juli kl 18.15
Scene: Bodega

Guldimund leverede en velspillet koncert, men Musik i Lejet var desværre ikke helt klar til hans musikalske univers.

Guldimund – Musik i Lejet 2019
4 / 5 Anmeldelse

Det var med absolut ingen forventninger, at jeg bevægede mig op imod Bodega scenen lørdag aften. Jeg kendte intet til Guldimund på forhånd, og det eneste track, jeg kunne opstøve online var nummeret “Til Min Mælkebøtte”. Allerede her blev jeg dog klar over, at denne her kunstner virkelig kan finde ud af at skrive sangtekster, og det beviste han i den grad også til koncerten lørdag aften. Hans dansksprogede, poetiske tekster rummer så meget jordnærhed og billedsprog, som jeg sjældent har oplevet før, og især følgende tekststykke fik virkelig den indre filmrulle til at køre.

Læs også  Big Thief - Live at The Bunker Studio

»Jeg har lyst til at tage dig med til Rom og gøre dig gravid på et hotel. Jeg har faktisk ikke mere på tapetet. Nu giver resten af mit liv sig selv. Så bygger jeg et hus til os med mine bare hænder – på en solskinsplet på landet, med et æbletræ i haven og en gangsti ned til vandet.«

Med sig på scenen havde Guldimund hele syv musikere, som spillede henholdsvis guitar, trommer, bas, tværfløjte, saxofon, klarinet, trompet og sang kor. Det fik den betydning, at man konstant havde noget nyt at kigge på. På trods af dette blev musikken dog til tider en smule ensformig.

Alt i alt var det en rørende og storslået koncert, som blev hjulpet virkelig godt på vej af de dygtige musikere, Guldimund havde taget med sig på scenen. Når det så er sagt, er der ingen tvivl om, at en stor del af koncerten blev båret af artistens store talent for sangskrivning. Publikum var der ikke lige frem mange af, så det tydede på, at Musik i Lejet ikke helt var klar til den store musikalske oplevelse, Guldimund ellers gav.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com