fbpx

Lizzo – Roskilde Festival 2019

Foto: PR
Scene: Apollo
Tidspunkt: Lørdag den 6. juli kl 20.30

Publikum var ellevilde med den amerikanske rapper og sangerinde, som i den grad havde taget et festfyrværkeri uden lige med sig til Roskilde Festival.

Lizzo – Roskilde Festival 2019
5 / 5 Anmeldelse

Lizzo var en af de mange kvindelige artister, som skulle spille lørdag aften – og på trods af at Janelle Monáe stadig var i gang ovre på Orange Scene, da Lizzo gik på scenen, havde den karismatiske amerikaner samlet sig et overraskende stort publikum. ‘Hold da op’. Det var min første indskydelse, da Lizzo gik på scenen, og de mange fans på forreste række allerede gik helt amok. Artisten indledte koncerten med nummeret “Cuz I Love You”, som med sin kraftfulde acapella-start fik hårene til at rejse sig, og allerede fra første tone blev der sunget med på fulde drøn nede blandt publikum.

Læs også  When Saints Go Machine - Emotional

Med sig på scenen havde Lizzo sine fire dansere The Big GRRRLS og sin faste DJ Sophia Eris, og sammen fyldte de den relativt lille Apollo Scene ud, så man aldrig følte, at man manglede noget. Ja der blev for eksempel kørt på rulleskøjter i nummeret “Fitness” og twerket i størstedelen af de øvrige sange.

Lizzos sassy måde at interagere med publikum på – for ikke at glemme hendes flirten med en rødmende ‘crowd safety’ – gjorde, at man ikke kunne andet end at smile. Hendes musik i sig selv spreder så meget god energi og stemning, og hvis man bare lige ganger den med 100, beskriver det nok meget godt den live-oplevelse, jeg havde lørdag aften.

Læs også  Julien Baker - Little Oblivions

Det var Lizzos første gang på dansk jord, og der er ingen tvivl om, at hun tog Danmark med storm. Selvom jeg kun kendte en lille del af musikken på forhånd, formåede hun at underholde mig hele vejen igennem, og Lizzos tværfløjtesolo på afslutningsnummeret “Juice” var en perfekt ekstra finesse, som gjorde, at koncerten blev afsluttet med manér. Jeg gik derfra med en fornyet energi og selvtillid, og dagen derpå går jeg stadig rundt og nynner “Baby how you feelin’? Feeling good as hell”.