fbpx

MØ – Roskilde Festival 2019

Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Orange
Tidspunkt: Torsdag den 4. juli kl 22.00

MØ dansede i øjenhøjde med publikum til sin koncert på Roskilde Festival og nåede for alvor ud over scenekanten i anden halvdel af showet.

MØ – Roskilde Festival 2019
4 / 5 Anmeldelse

Der er ingen tvivl om, at uden sammenligning er en kæmpestjerne med et kæmpetalent. Det beviste hun i aftes til sit show på Orange Scene. På trods af den silende regn mødte håbefulde festivalgængere talrigt op, og her blev man mødt af MØ stående ud blandt publikum ved koncertens begyndelse – og det blev langt fra den eneste gang, at publikum fik lov til, at komme helt tæt på den karismatiske artist. Hele første del af showet befandt hun sig nemlig stort set ikke andetsteds end nede blandt publikum, og det kunne til tider godt blive en lille smule for meget af det gode. Da hun i nummeret “Red Wine” kravlede over hegnet for at komme helt tæt på de mange festivalgængere, trådte en anden dansk sangerinde ind på scenen – nemlig den dygtige Soleima – og hvis det ikke var fordi, jeg stod så tæt på scenen, som jeg gjorde, havde jeg højst sandsynligt ikke registeret, at hun gæstede koncerten, da kameraerne udelukkende filmede MØ, som gik rundt blandt publikum, mens Soleima (lidt malplaceret) flagrede rundt oppe på scenen.

Læs også  Blikfang - Vores rum for altid

Det var først i anden halvdel af showet, at MØ for alvor blæste mig bagover, og herefter begyndte de mange højdepunkter altså også at melde sin ankomst. Især tidspunktet, hvor de to sangerinder Jada og NURSE aflagde MØ et kort visit på covertracket “Say you’ll be there” i allerbedste Spicegirl-stil, er blevet skrevet bag øret som et af koncerten helt store højdepunkter.
For ikke at glemme den magiske oplevelse af at høre det helt igennem fantastiske nummer “Blur” live, hvor især vocoder-delen står mit hjerte nært.

Alt i alt var det en festlig og energisk koncert, hvor MØ i den grad gav den hele armen, og hvor anden halvdel af showet vejede godt og grundigt op for de små mangler, der var i starten af koncerten. Efter en magtdemonstration af en afslutning med nummeret “Final Song”, som blev spicet op med konfetti for alle pengene, kunne publikum gå videre med en kærlighedserklæring fra den tydeligt berørte MØ: “Jeg elsker jer!”, blev der råbt fra den konfettifyldte scene.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com