fbpx

Hans Philip – Roskilde Festival 2019

Foto: PR
Scene: Arena
Tidspunkt: Fredag den 4. juli kl 19.00

Hans Philip erobrede Arena med sin fængende R&B, men gemte da også på en lille overraskelse til de mange, håbefulde Ukendt Kunstner fans.

Hans Philip – Roskilde Festival 2019
4 / 5 Anmeldelse

Der var cirka 45 minutter til, at den nyudsprungne soloartist Hans Philip skulle gå på scenen, da jeg nåede ned til Arena, og her blev jeg mødt af et allerede tætpakket publikum. Jeg havde godt forudset, at der ville komme mange mennesker, men jeg blev alligevel overrasket over, at pladsen var så fyldt, som den var, 45 minutter før koncertstart.

Klokken 19.00 sharp kom Hans Philip hoppende ind på scenen til nummeret “Saa Blaa” iført tonede solbriller. Publikum sang og rappede med på fulde drøn, og så var barren ligesom lagt. Lyden var dog allerede fra start skruet gevaldigt ned, og det viste sig især at blive et problem, da Vampire Weekend gik i gang på Orange Scene midt i Hans Philips koncert, hvilket var ret forstyrrende til tider.

Læs også  Elo Kay - Village By The Woods

Udover stemningen blandt det taknemmelige og begejstrede publikum, var koncerten største styrke helt klart Hans Philips evne til at gøre sine sange til live-udgaver, der varierer fra indspilningen. Han var på ingen måde bange for at lege med de originale melodier og rytmer, hvilket gjorde, at hans lækre og ubesværede vokal trådte ekstra meget igennem. Især nummeret “Siger Ingen Ting” fungerede super godt live, og nummerets storslåede stemning gik rent ind. Det var da også opløftende, at en strygekvintet – bestående af fire violinister og en kontrabassist – trådte ind på scenen og skabte et forfriskende rum med plads til både rytmiske og klassiske elementer.

Læs også  Redaktionen guider: Must sees til Roskilde Festivals Summer Days 2021

Den gode stemning løb som en rød tråd gennem hele koncerten, men den peakede uden tvivl til sidst. Da jeg helt i starten af showet spottede Jens Ole Mccoy (den anden halvdel af Ukendt Kunstner) oppe ved lydpulten, fik jeg et lille håb om, at man til koncerten ville få et gensyn med Ukendt Kunstner, selvom jeg inderst inde nok ikke rigtig troede på det. Jeg og de resterende festivalgængere fik dog heldigvis en glædelig overraskelse. Jeg tør næsten godt sige med 100 procent sikkerhed, at det var højdepunktet for størstedelen til koncerten, da Hans Philip afsluttede med en hyldest til de mange fans af Ukendt Kunstner og spillede duoens populære track “Langt Væk”.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com