fbpx

Mall Girl – Roskilde Festival 2019

Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Rising
Tidspunkt: Tirsdag den 2. juli kl 18.30

Den norske kvartet beviste i går aftes med deres store energi og originale lyd, hvorfor de er værd at holde et vågent øje med i fremtiden.

Mall Girl – Roskilde Festival 2019
4 / 5 Anmeldelse

Det var en energibombe af et band iført pink fra top til tå, der mødte mig ved Rising-scenen tirsdag aften. Kvartetten Mall Girl, som består af nordmændene Bethany Forseth-Reichberg (lead), Eskild Myrvol (bas), Iver Armand Tandsether (guitar) og Hannah Veslemøy Narvesen (trommer), blæste mig bogstavelig talt bagover med deres udefinerbare lyd, som både trækker tråde til funk, rock, pop og punk. Der var grænser for, hvad jeg på forhånd kunne forvente af den spirende gruppe, eftersom de kun har udgivet ét enkelt nummer (som i øvrigt er super fedt), men jeg må sige, at de virkelig tog Rising med storm.

Noget af det, der sprang allermest i mine øjne, var den kvindelig trommerslager, som sprudlede af energi og kvindelig empowerment, mens hun hoppede op og ned fra sin stol, fordi hun lagde så mange kræfter i sit spil. Samtidig var jeg imponeret over, hvordan forsangeren kunne hoppe og danse så meget rundt, som hun gjorde, uden lige at skulle have pusten igen, og uden at det fik konsekvenser for hendes sindssygt lækre og ubesværede vokal. Og der var også tonsvis af energi at hente hos publikum, hvor en stor del repræsenterede bandets hjemland.

Læs også  Drew Sycamore - Sycamore

Jeg må indrømme, at jeg til tider havde lidt svært ved at adskille numrene fra hinanden, hvilket fik den betydning, at det hele flød en lille smule sammen. Når det så er sagt, er jeg stadig yderst imponeret over deres evne til at skille sig ud fra mængden. Med deres rytmeskiftende sange og originale udtryk er de et band, som ikke bare sådan lige ryger i glemmebogen.

Mall Girl sluttede af med deres eneste udgivelse – nemlig “Slay Queen” – og det var et nummer, jeg virkelig havde glædet mig til at opleve live. Det havde de resterende festivalgængere tydeligvis også. Der blev i hvert fald startet en circle pit, som dog udviklede sig meget antiklimatisk, da publikum ikke lige var helt med på, hvornår musikken droppede.

Læs også  Erika de Casier - Summer Days

Tidligere på året satte vi dem på vores liste over 19 norske artister, man skal holde øje med i år, og der er i ingen tvivl om, at gruppen i går aftes beviste deres værd.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com