fbpx

rosegold – Roskilde Festival 2019

Foto: Simon Zahrtmann
Scene: Countdown
Tidspunkt: Tirsdag fen 2. juli kl 14.00

Duoen havde taget solen med sig til Roskilde, og de leverede en underholdende og energisk koncert på Countdown-scenen med hele fem gæstoptrædener.

rosegold – Roskilde Festival 2019
4.5 / 5 Anmeldelse

De to charmerende dansk-britiske brødre i rosegold tog virkelig røven på mig. Jeg var godt opmærksom på den hype, der i øjeblikket er omkring den spirende duo, men at de formåede at starte så stor en fest, overraskede mig alligevel. Jeg gik fra at være gennemkold som følge af den voldsomme blæst til at få varmen på et splitsekund.

Ikke nok med at rosegold i dagens anledning havde taget et band med sig på scenen, fik de også besøg af hele fem øvrige artister – for ikke at glemme den festivalgænger, som i slutningen af showet byttede plads med den ene af brødrene (Ephraim Benjamin Duncan), så rapperen selv kunne tage del i den moshpit, der var på vej. Udover fire øvrige rappere, gæstede pop-artisten Clara scenen på nummeret “Liar”, som er udgivet i samarbejde med rosegold, og ligesom de resterende artister gjorde hun det også super godt.

Læs også  Communions - Pure Fabrication

Cirka halvvejs inde i showet spillede de deres nyeste nummer “star” og lige præcis stjerner er jeg ret sikker på, at de to brødre nok skal blive. De er i hvert fald godt på vej. Til koncerten blev det flere gange tydeligt, at det, de har gang i, virkelig kan et eller andet, og at de har potentiale til at opnå store succes – ikke mindst inden for landets grænser, men bestemt også udenlands.

På trods af at jeg ikke kendte deres numre på forhånd, kedede jeg mig ikke på ét eneste tidspunkt i løbet af koncerten. Duoen formåede at blæse mig bagover, og de mange gæsteoptrædener gjorde, at ens opmærksomhed konstant var rettet mod scenen. rosegold var i god kontakt med publikum hele koncerten igennem og beviste i den grad hvilket talent, de hver især besidder, når det kommer til henholdsvis rap og sang. Vigtigst af alt komplimenterede de hinanden super godt og gav plads til hinanden – samtidig med, at de startede en fest blandt det tømmermændsramte publikum.

Læs også  CHINAH - Feels Like Forever

Til august spiller de på Smukfest som en del af Live Camp-konkurrencen, og hvis de leverer et ligeså vildt show, som de gjorde i dag, er der gode chancer for en topplacering i konkurrencen.