fbpx

10 hurtige til…Hatchie

Foto: Sophie Hur

Den unge australske dreampop-smed har netop smidt sit debutalbum ‘Keepsake’, og du kan lære kunstneren og hendes musik lidt bedre at kende her.

Vi har fulgt den talentfulde sangerinde, sangskriver og bassist Harriette Pilbeam, aka Hatchie, siden hun tilbage i 2018 smed den dansable single “Sleep” og fulgte op med den anmelderroste debut-EP Sugar & Spice. Den Brisbane-baserede kunstner har forkælet manges øregange med sin luftige vokal, rumklangsmættede guitarer og taktfaste trommebeats. Hatchie’s musik er på alle måder indbegrebet af, hvad god dreampop skal kunne, og uden at blive alt for cliché kan sange som “Try” og “Stay With Me” få én til at føle, at man er med i en film. Det er både underspillet, jordnært og samtidig storladent og atmosfærisk. Det oplevede vores anmelder også for nyligt, da Hatchie leverede en solid performance på årets Heartland Festival, som blev kvitteret med 4 stjerner.

Nu er den talentfulde Aussie klar med sit debutalbum Keepsake, og med smagsprøverne “Without A Blush” og “Obsessed” lægger det op til en god håndfuld uimodståelige og drømmende popsange. I den forbindelse har vi bedt Hatchie færdiggøre 10 hurtige sætninger om hendes musik og fremtid som kunstner.

1. Min musik er…

– ikke en direkte refleksion af mig selv, men kommer fra hjertet.

2. Jeg begyndte at lave musik fordi…

– det er det eneste jeg nogensinde har været ‘god’ til at lave.

3. Jeg finder inspiration i…

– forskellige ting hele tiden. Mit eget liv, venner, film, bøger, andet musik og kunst.

4. Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til, var…

– New Order i Operahuset i Sydney. De er mit ynglings band, og jeg troede aldrig jeg kom til at se dem live. Lyset var helt fantastisk, fordi det var en del af Vivid Sydney Festival, som altid inkorporerer en utroligt lysopsætning til koncerter. Alle sang og dansede sammen.

5. Det sejeste sted, jeg kunne forestille mig at spille er…

– på en strand et sted i Europa, hvor jeg aldrig har været. Vi spillede for nogle uger siden ved vandet på Primavera Festival i Barcelona og det var smukt!

6. Hvis ikke jeg var musiker, ville jeg nok…

– have det forfærdeligt og lave kaffe til folk på en sørgelig café.

7. Min yndlingsartist lige nu er…

– Charli XCX, fordi hun konstant udvikler sig og stopper aldrig med at arbejde.

8. Det vigtigste for mig, når jeg laver musik, er…

– at det er noget jeg selv ville lytte til.

9. Når folk lytter til min musik, skal de…

– synge med! Det er det eneste jeg vil have til mine shows.

10. Mit kommende album er…

– kun begyndelsen!

Du kan lytte til hele Hatchie’s debut-album Keepsake lige her.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com