fbpx

Barselona – Northside Festival 2019

Foto: Lydløs
Scene: Blue Stage
Tidspunkt: Lørdag den 8. juni kl. 14:15

Barselona fik enkelte solstråler frem fra en ellers overskyet himmel, men nåede dog aldrig rigtig helt ud over scenen.

Barselona – Northside Festival 2019
3 / 5 Anmeldelse

Okay, jeg må indrømme, at jeg var ret tæt på at give op, da vi ankom til festivalpladsen, og regnen pludselig begyndte at sile ned. Men et kvarter inden Barselona gik på scenen, klarede det heldigvis så småt op, og jeg bevægede mig op med Blue Stage. Da jeg for et par dage siden opdagede, at duoen skulle spille på Blue Stage og ikke den mindre scene Red Stage, blev jeg en smule overrasket og også en smule bekymret. Mine bekymringer blev dog hurtigt gjort til skamme, for på trods af den voldsomme byge, som netop havde passeret smilets by, var fremmødet faktisk overraskende stort, jo længere koncerten skred frem.

Barselona gik på scenen i ægte rockstar-stil med en smøg i munden og solbriller på for at skygge for den ikke tilstedeværende sol. I de første par numre var det svært at høre, hvad forsanger Rud Aslak sang, hvilket var ret ærgerligt taget i betragtning, at det er sangteksterne, som efter min mening er et af bandets bærende elementer. De velskrevede tekster kom dog til sin ret senere hen – blandt andet i det low-key-nummer “Har Været På Vingerne”, som de to Barselona-drenge fremførte alene, mens de tre musikere, der i dagens anledning holdt duoen med selskab, satte sig til rette på platformen i midten af scenen. Det var i bund og grund meget fint, fordi der blev givet plads til de to egentlige medlemmer, men også en smule unødvendigt, at de sad og sniksnakkede imens.

Læs også  black midi - Cavalcade

Alt i alt var det med blandede følelser, at jeg gik fra Blue Stage efter koncerten med det hypede og fremadstormende act. I starten fik jeg lidt en fornemmelse af, at de gemte sig bag de iførte solbriller, men som koncerten skred frem, blev der langsomt åbnet mere og mere op, og det endte da også med, at solbrillerne blev smidt væk, og at man fik set et dance move eller to. Der er slet ikke nogen tvivl om, at sangskrivningen er helt i top, og at deres musik på unik vis formår at tiltale en bred skare af aldersgrupper, hvilket også viste sig blandt det fremmødte publikum, der ud fra min umiddelbare indskydelse talte folk i alderen 10-60 år.

Læs også  PATINA - Havefest

Barselona sluttede af med ørehængeren “Bankende Hjerter” og en opfordring til publikum om at omfavne sine kære, hvilket publikum tog til sig, mens de groovede med til musikken på livet løs.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com