fbpx

SAVEUS – Northside Festival 2019

Foto: Christian Mørkeberg
Scene: Red Stage
Tidspunkt: Fredag den 7. juni kl. 21:45

Til koncerten med SAVEUS fik flere festivalgængere nægtet adgang, men det holdt ikke bandet tilbage fra, at levere en fest uden lige.

SAVEUS - Northside Festival 2019
4 / 5 Anmeldelse

Det var en utrolig tætpakket menneskemængde, der mødte mig, da jeg nåede ned til Red Stage – eller rettere sagt, da jeg nåede hen til det hegn, der var blevet sat op for at spærre indgangen til scenen. Et kvarter før SAVEUS skulle på scenen, var området foran Red Stage så fyldt, at man af sikkerhedsmæssige årsager, var nødt til at lukke for indgangen. Efter flere opgivende tanker, slap jeg dog lige netop gennem nåleøjet og fik møvet mig frem mod scenen.

Det energiske og storslåede act lagde ud med det følelsesfulde nummer “Will Somebody Save Us”, og det var med stor begestring for publikum. Folk begyndte så småt at sætte sig op på skuldrene af hinanden, og med den kæmpestore gruppe af mennesker og min højde taget i betragtning lægger jeg altså ikke skjul på, at jeg også godt kunne have brugt et sæt skuldre.

Læs også  mags - Lille VEGA

Lidt længere inde i sættet fik jeg glæden af det storslåede nummer “Everchanging” – men det var ikke helt så storslået, som det plejer at være. Det gospelkor, der på indspilningen pryder nummeret, var ikke tilstede. Selvfølgelig kunne man med det lille spillested ikke forvente, at et ægte kor ville træde ind på scenen, men en løsning kunne eventuelt have været at lade det spille som playback. Jeg kunne i hvert fald ikke lade undgå at stå tilbage med en følelse af, at der manglede noget. Gospelkoret kom dog heldigvis på banen senere hen, da de spillede “Time Can Heal A Man”.

Jeg må indrømme at det ødelagde noget af oplevelsen, at bandet havde fået tildelt så lille en scene, som de havde. Især med henblik på, at de tidligere har åbnet Orange Scene på Roskilde Festival. Ja selv forsanger Martin Hoberg Hedegaard kom med følgende kommentar: »sidste gang vi spillede her, blev det her område lukket, og nu har I sgu lukket det igen,« så man kan jo undre sig over, at de endnu engang blev booket til samme lille scene. Når det så er sagt, formåede de alligevel at starte en fest og med de til rådighed stående remedier, synes jeg de gjorde det super godt. Derudover er det jo ikke nogen hemmelighed, at Martin er en sindssygt dygtig producer og sangskriver, som mestrer de originale, catchy produktioner og samtidig er en virkelig god sanger, som formår at gøre det ligeså godt i det helt dybe leje som i den høje falset.

Læs også  Fribytterdrømme - Posten

Koncerten sluttede af med det største hit “Levitate Me”, og ligeså skuffet som jeg var over det manglede gospelkor tidligere i sættet, ligeså begejstret blev jeg, da der trådte en blæsergruppe bestående af to trompetister og to trombonister ud på scenen og spillede med på det sidste af nummeret. Det bidrog til, at koncerten blev afsluttet med kæmpe energi fra scenen og stor jubel fra publikum.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com