fbpx

Tame Impala – Northside Festival 2019

Foto: Nikoline Skaarup
Scene: Green Stage
Tidspunkt: Torsdag den 6. juni kl. 23:15

Det australske act fik æren af at lukke første dag af festivalen, og det var med stor begejstring fra publikum.

Tame Impala - Northside Festival 2019
4 / 5 Anmeldelse

Efter at have set Tame Impala på Roskilde Festival i 2016, hvor jeg havde en helt sindssyg oplevelse af det psykedeliske rockband, var mine forventninger til deres tilbagevenden på dansk jord skyhøje. Og de blev til dels også indfriet.

Jeg gik hen mod Green Stage 30 minutter før, bandet gik på scenen, hvilket jeg egentlig tænkte var god nok tid, hvis jeg gerne ville stå relativt tæt på. Der tog jeg virkelig fejl. Jeg blev mødt af et tætpakket publikum, og da koncerten fik sin start, kunne man godt tro, at alle NorthSides festivalgængere var samlet samme sted, så proppet som der var. Selvom jeg fik en albue eller ti i siden fra det tætpakkede publikum, betød det heldigvis samtidig, at jeg kunne holde varmen.

Australierne lagde ud med en af mine personlige favoritter “Let it Happen”, som blev indledt med konfetti for alle pengene og en kommentar fra Kevin Parker, manden bag Tame Impala: »Er I klar til at danse?,« og det tør man vist roligt sige, at publikum var.

Læs også  Frit Løb – Fri Fantasi

I bedste Tame Impala-stil fik man kastet psykedeliske visuals i hovedet fra start til slut, som Pond-medlemmet og vennen Shiny Joe Ryan endnu engang havde æren af at stå for. Nogle gange blev de syrede visuals dog en smule for meget efter min smag. Fordi jeg stod så langt væk fra scenen, kunne jeg nærmest kun fornemme bandmedlemmernes silhuetter. Her kunne jeg godt have tænkt mig at se deres ansigtsudtryk bare engang imellem. Når det så er sagt, kommer man ikke uden om, at de om nogen virkelig kan bære det, fordi musikken i sig selv er så gennemtænkt og detaljeorienteret, at ens opmærksomhed altid er fanget på den ene eller anden måde.

Især ved nummeret “Eventually” kom festivalgængerne på banen. Der blev sunget med på fulde drøn, og kiggede man ud over publikum, kunne man se, hvordan der dannede sig et billede af flere og flere hænder, som blev rakt i vejret ved omkvædet i ren begejstring. Og jeg forstår virkelig godt publikums jubel – for hold nu op hvor synger Kevin Parker godt, og hold nu op hvor spiller bandet godt sammen. På både godt og ondt lød musikken fuldstændig som på indspilningen, hvilket vidner om, hvor sindssygt dygtige de er, men samtidig manglede jeg også engang imellem en variation. Enkelte gange fik jeg lidt den tanke, at jeg nærmest ligeså godt kunne have sat en plade på, og så havde det lidt været samme oplevelse. Den tanke glemte jeg dog hurtigt igen, da jeg kiggede ud over det jublende publikum.

Læs også  INTERVIEW: Alfie Templeman - Den velovervejede, unge multiinstrumentalist med fødderne plantet solidt i jorden

Det nyeste track “Borderline” blev bandets sidste, inden de gik fra scenen og heldigvis kom tilbage med to ekstra numre: “Feels Like We Only Go Backwards” og “New Person, Same Old Mistakes”, og her blev vi ligesom ved indledningen beriget med konfetti i lange baner. Alt i alt kom konfettikanonerne på arbejde hele fire gange i løbet af koncerten, og det var også helt passende, for der var jo i den grad noget at fejre. Første festivaldag havde nu nået sin ende, og Tame Impala spillede sin første koncert på dansk jord siden 2016.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com