fbpx

Foals – Northside Festival 2019

Foto: Nikoline Skaarup
Sted: Blue Stage
Tidspunkt: Torsdag den 6. juni kl. 19.00

Det alternative rockband leverede en fejlfri koncert, der i den grad levede op til mine forhåbninger.

Foals – Northside Festival 2019
4.5 / 5 Anmeldelse

Efter at have misset Foals på The Great Escape Festival i England for omkring en måned siden, glædede jeg mig helt vildt til endelig at kunne opleve dem live her på NorthSide Festival – og jeg må sige, at jeg langt fra blev skuffet. Jeg var godt klar over, at bandet består af nogle sindssygt dygtige musikere, men da jeg aldrig før havde hørt dem live, vidste jeg alligevel ikke helt, hvad jeg skulle forvente. De fik dog med det samme understreget, at der er noget om snakken, når jeg har hørt folk omtale dem som et godt liveband. Forsanger og guitarist, Yannis Philippakis, fik bevist hvilken dygtig sanger (og guitarist for den sags skyld), han er, og især oppe i det høje register, hvor hans hæse klang viste sig, var det svært at stå for den britiske musiker.

Læs også  Elo Kay - Village By The Woods

Ligeså dygtige musikere, som det britiske band er, ligeså gode er de til at komme ud over scenekanten og få publikum med sig. Efter sjæleren “Spanish Sahara”, som langsomt blev bygget op med publikums hjælp i form af syngende festivalgængere, bevægede koncerten sig over i et mere og mere rocket univers. Mens sveden haglede ned fra Philippakis’ ansigt, blev der med hans nærmest growlende/screamende vokal (som man kender fra metalverdenen) lagt op til smadderguitar og moshpit, da “Inhaler” indtraf. Og moshpit blev der – en lidt langsomt opbyggende én af slagsen, men om ikke andet endte det da ud i, at jeg blev skubbet en del til, da jeg var så (u)heldig at stå lige ved siden af. Øjeblikket fik da også smidt en passende kommentar efter sig af Philippakis – nemlig »fuck yes!.« Og som man troede, det ikke kunne blive meget vildere, bød det allersidste nummer selvfølgelig også på crowd-surfing fra forsangeren selv.

Læs også  Alfie Templeman - Forever Isn't Long Enough

Der blev både kastet håndtegn og sunget med på de ørehængende melodier – på trods af, at der koncerten forinden var blevet udleveret hold-kæft-bolsjer i håbet om at lukke munden på de snakkende festivalgængere. Det fik dog heldigvis ikke betydning for publikums syngeevner – tværtimod. Alt i alt var det en god koncert, som jeg lige netop nåede at opleve i tørvejr, inden regnen satte ind.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com