fbpx

Cautious Clay – Northside Festival 2019

Foto: Lydlös
Sted: Red Stage
Tidspunkt: Torsdag den 6. juni kl 16:30

Koncerten med den amerikanske producer, sanger og sangskriver var en fornøjelse med blandende følelser. Den første halvdel var en lidt tam fornemmelse, men heldigvis skiftede det retning i løbet af koncerten, hvor artistens stilsikre vokal omsider kom til sin ret.

Cautious Clay - Northside Festival 2019
3 / 5 Anmeldelse

Det var med absolut ingen forvetninger, at jeg bevægede mig over mod Red Stage, hvor den amerikanske artist Cautious Clay skulle på scenen. Her blev jeg mødt af glade festivalgængere og et helt andet slags publikum, end jeg netop havde forladt fra koncerten med Tove Lo (hvor 95 procent af publikum bestod af unge fangirls.)

Læs også  VOLA - Witness

Koncerten med Cautious Clay lagde en smule akavet ud. Han nåede ikke rigtig ud til publikum, og selve instrumentaliseringen virkede praktisk talt ret rodet. Udover at være en forrygende sanger, er artisten faktisk også en ret dygtig saxofonist. Første gang han tog saxofonen op, havde lydmanden dog glemt at tænde for den tilsluttede mikrofon, hvilket betød, at Clay meget akavet og antiklimatisk stod og pustede i instrumentet, uden der kom noget lyd ud. Det blev der heldigvis vejet op for i anden halvdel af koncerten, hvor lydmanden havde fået tændt for mikrofonen. Det hjalp i den grad på sagerne, for artistens kunstskaber på en saxofon skuffede på ingen måde herefter. Det gjorde koncertens overordnede lyd dog. Sangerens vokal druknede sammen med guitaren i den utroligt gennetrængende bas, og det var først ved det catchy nummer “SETTLER’S PARADISE”, at han sang kraftigt nok til at nå ud over scenenkanten. Og det er ret ærgerligt, for da hans stemme endelig trådte i karakter, blev det virkelig tydeligt, hvilken dygtig sanger han er.

Læs også  BATHSHEBA - As of Right Now

Koncerten sluttede med hittet “Cold War”, og man kan virkelig godt forstå, hvorfor det er blevet et hit. Her kom publikum for alvor på banen. Der blev danset og sunget med på fulde drøn, hvilket gjorde noget rigtig godt for stemningen og samtidig fik betydning for, at jeg gik derfra i godt humør og med en meget bedre fornemmelse end ved koncertens start.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com