fbpx

Ugens Upcoming: EFTER

Foto: Benjamin Sjølin

Den filosofistuderende artist laver eksperimenterende, elektronisk musik, og du kan blive lidt klogere på ham og hans lyd her.

Er du vild med kunstnere som James Blake og Chet Faker, er der en ret stor sandsynlighed for, at EFTER falder i din smag. I anledning af hans debut-EP Goodwill, der udkom i fredags, er artisten denne uges upcoming.

Hvem er EFTER?

– EFTER er hjertebarn af Lukas Seidler, der er producer og filosofistuderende, som udforsker forholdet mellem mennesket og det virtuelle.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Som hvis tiden stopper, og du á 3-minutters seancer bliver screenet for forskellige stemninger (det oprørske, hjertevarme, deprimerede eller euforiske), der hver især udgør et nyt, kontrastfuldt lydbillede fyldt med rytmisk kompleksitet og klare, simple melodier.

Hvordan startede du?

– Som musiker startede jeg som 10-årig på trommesættet og fortabte mig i det elektroniske senere. Som musik- og lydnyder har der aldrig været nogen begyndelse – jeg har altid været i gang. Som EFTER startede jeg med intentionen om, at projektet skulle være et udtryk for en legende tilgang til musikken og samtidig være et åndehul fra ’alt-det-andet’.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Jeg har en meget improviserende tilgang til elektronisk musik. Med afsæt i min Push (et elektronisk instrument og controller til Ableton) finder jeg hurtigt frem til et loop, en idé til en sang. Ni ud af ti gange fænger idéen dog ikke. Den tiende gang er det et loop, der indfanger en særlig stemning, jeg har lyst til at udforske – og det er dét, der er driveren for min musik; en stemning eller et særligt udtryk jeg indlever mig i og komponerer ud fra.

Læs også  Ugens Upcoming: FABRÄK

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Massive Attack, Radiohead, Gorillaz, Chet Faker og Chet Baker.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Lige nu er det nok mest Fantastic Negrito, Tirzah, Death Grips og Tobacco, der er i rotation.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg søger lige nu mere spontanitet i udgivelsesprocessen. Altså at hele processen med at skrive en sang og få den ud i verden bliver kortere og mere umiddelbar. Derudover er jeg i koncertland – jeg spiller koncerter og prøver at skabe det bedste liveshow, jeg kan.

Hvad er drømmen?

– Jeg lever drømmen. Jeg nyder musikken i fulde drag, og er vanvittig glad for modtagelsen af mine sange. Og har i øvrigt så småt fundet den hårfine balance mellem ’musikken-der-opsluger-alting’ og ’alt-det-andet’.

Læs også  Ugens Upcoming: AYA MAI

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– “Growing Eyes”. Den er for mig fuldbyrdelsen af en vildt spændende, abstrakt (og omdiskuteret) stemning, som alle mere eller mindre er i, men ingen rigtig har greb om, nemlig overvågning.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Uh, det ville være lettere at være en cocktailmenu end én enkelt drink, men måske en espresso martini – 70’ernes svar på en vodka-redbull – kunne være et fint billede på min EP; EP’en er retrofuturistisk og ud fra smag, visuel præsentation og effekt kan en espresso martini siges at være samme.

Tags:
Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com