fbpx

Svenske Lee Bowie sætter en groovy melodi til et fundamentalt samfundsproblem

Foto: Rebecka Häggblom

Efter et møde med en uretfærdigt behandlet udsat kvinde har den dynamiske duo sat ord på et ofte ignoreret samfundsproblem.

Den svenske duo Lee Bowie producerer alternativ pop som en del af en selvpålagt mission om at »lave seriøse emner om til sjove, quirky popsange«.

Det er senest kulmineret i singlen “Money”, der er en groovy, upbeat sang om ikke at have nogen penge, at leve i fattigdom og den dårlige behandling der ofte hører med. Nummeret blev til efter Lee Bowie en gang mødte en kvinde, der blev tvunget ud af en metrostation med magt, fordi vagterne så hende som en trussel. Hendes forbrydelse var at sove på en bænk. Duoen fortæller selv om sangen:

Læs også  Alfie Templeman får selskab af April på sin skønne, nye single "One More Day"

– Det føles ofte som om folk, der lever i fattigdom og som er hjemløse, ikke får den medfølelse, de fortjener og i stedet bliver skubbet til side og markeret som et problem, hvor vi argumenterer for, at det er det system, der har forladt dem, der er det rigtige problem.

Hør singlen “Money” her.

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com