fbpx

10 hurtige til uimodståelige FUSHIA

Foto: Anna Majholm

På lørdag den 4. maj går søskendeduoen på scenen i Pumpehusets Byhave som en del af vores Uimodståelige-koncept. Vi har stillet dem 10 spørgsmål som opvarmning til koncerten.

FUSHIA består af tvillingeparret Nathalie og Mathilde på 22 år, som begge studerer musikproduktion i henholdsvis Stockholm og London. Gruppen laver catchy og drømmende elektropop, hvilket senest blev demonstreret på singlen “Dreams and Stardust”, som du kan høre og læse om her.

1. Vores musik er…

– Drømmende, stor og elektronisk. Vi er ret fascinerede af at lege med kontraster og få alle lagene frem i musikken. Små mærkelige samples, klare vokaler og tunge trommer. Men det er også vigtigt for os, at man kan mærke historien i musikken. At folk kan høre, at der er tænkt over hver eneste lille lyd. Som en film næsten.

2. Vi begyndte at lave musik fordi…

– Musik er noget, der altid har været omkring os siden vi var helt små. Det har lidt været det her ”helle”, som man kunne gemme sig i fra omverdenen, og som altid har været der, uanset om alt andet føltes surt. Det føles lidt som en slags terapi, hvor vi forstår hinanden og os selv bedre efter at ha’ færdiggjort et stykke, og hvor vi kan få alle vores tanker ud og gøre dem til noget håndgribeligt. Musikken åbner op og får os til at reflektere på en anden måde, end man normalt ville gøre.

3. Vi finder inspiration i…

– Mennesket – inden i os selv og i hinanden. Og vores påvirkninger og reaktioner på det, der sker omkring os.

4. Den bedste koncert, vi nogensinde har været til, var…

– Mathilde: Nu går vi faktisk ikke rigtig til koncerter sammen, hvilket, nu hvor jeg tænker over det, egentlig er ret mærkeligt. Men altså jeg er kæmpe kæmpe fan af Lydmor og hendes liveperformances. Hun er så sindssygt dygtig live og jeg ELSKER, hvordan hun ene kvinde formår at drage hver enkelt publikum ind i sit univers. Det er jeg meget imponeret og inspireret af. Jeg har været til flere koncerter med hende. Men det er nok koncerten fra sidste år på Roskilde, hvor hun havde nøgne, selvlysende dansere med, der har gjort det største indtryk på mig.

– Nathalie: Egentlig synes jeg nok, at klassiske koncerter giver mig de mest intime lytteoplevelser, fordi man sidder ned og virkelig mærker og koncentrerer sig om følelserne og betoningerne i musikken. Jeg var engang til en koncert med Andreas Brantelid i Den Sorte Diamant, hvor han spillede en håndfuld af Beethovens sonater for cello og klaver. Det var uendelig smukt. Jeg gik derfra smaskforelsket, hahaha.

5. Det vildeste sted, vi kan forestille os at spille, er…

Uuhhhha, det er svært! Og det er også helt surrealistisk at forestille sig. Lige nu synes vi, at alt er vildt, haha. Men altså – at spille i en eller anden oplyst grotte et øde sted langt langt væk, hvor folk må sejle til for at være med ville jo være magisk. Og hvilket lys og grafikshow man skulle kunne lave også!

6. Hvis ikke vi var musikere, ville vi være…

– Nathalie: uanset hvad der sker, vil vi altid have musikken. Om vi så var professionelle eller ej. Jeg tror virkelig, at vi stadig ville gå rundt derhjemme og spille med hinanden.

– Mathilde: Men om vi virkelig skulle lave noget andet, så tror jeg stadigvæk, at jeg ville befinde mig i et kreativt miljø. Jeg er ret vild med video projection mapping og grafik, så måske noget indenfor det.

– Nathalie: Jeg ville nok lave noget med kor. Vi har begge sunget meget i kor som små og unge, og det sidder stadig i mig. Jeg er i hvert fald meget fascineret af vokaler og harmonier a capella.

7. Vi drømmer om…

– Vores drøm er uden tvivl at kunne sætte al vores tid af til musikken – og ikke hele tiden bekymre sig om det økonomiske aspekt. Og at få vores musik ud til alle omkring os! Den skal ud til hele verden. Vi synes, at det er så vildt, at man for eksempel på Spotify kan se, at der er folk i Australien eller Israel, der har lyttet til vores musik.

8. Det vigtigste for os, når vi spiller live, er…

– At vi spiller godt. Musikken er enormt vigtig for os, så det betyder rigtig meget, at vi kan være stolte over, hvad vi har leveret. Og at publikum kan mærke os. Det bedste er, når man kan se i publikums øjne, at de er 100% med i musikken – det er helt fantastisk.

9. Når folk lytter til vores musik, skal de…

– Føle at tiden går lidt langsommere, som om man bliver omsluttet af en bobbel.

10. Til vores koncert i Pumpehuset Byhave kan man forvente…

– Et helt nyt intimt set-up, som vi har arbejdet på. Vi laver elektronisk musik og arbejder meget med samples i vores produktioner. Det er noget, som vi gerne vil tage med på scenen, så vores lyttere kan få en smagsprøve af, hvordan vores musik oftest bliver til. Vi vil gerne gøre det så ægte og ærligt som muligt.

Vi glæder os til at opleve FUSHIA live lørdag den 4. maj. Du kan finde den officielle facebook-begivenhed her.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com