fbpx

Bands of Tomorrow anbefaler: ELBA

Foto: Anna Kabana

Med opkommende koncerter på henholdsvis SPOT og Roskilde Festival er ELBA et fremadstormende og lovende navn på den danske musikscene og i den grad også en artist, man bør holde et vågent øje med.

Danske ELBA udgav sin debutsingle “Antidote” sidste år og har med kun to singleudgivelser og en tredje på vej allerede en koncert i sigte på en af de mest eftertragtede festivaler i Danmark – nemlig Roskilde Festival. MEN allerede i næste uge kan du opleve pop-håbet på SPOT festival i smilets by.

Jeg er ret begejstret for den 24-årige sangerinde, som selv beskriver sin musik som »dansable, moderne, 80’er vibes med et twist af RnB.« ELBA har fortalt lidt om hvilke artister, der inspirerer hende.

– Det bærende element i mine sange er ofte store synthflader, vokalen og de store, underlæggende korarrangementer. Jeg er en kæmpe sucker for 80’er-inspirerede artister som blandt andre Sigrid, Robyn, og Tears for Fears men også RnB kunstnere som Rihanna, NAO og RAYE, og det skinner igennem i mine sange, synes jeg.

ELBA startede med at spille musik som 6-årig, hvor hun begyndte til klaver og kor. »Til kor fik jeg tit at vide, at jeg skulle give de andre plads og lære ikke bare at ‘brage’ igennem. Det tænker jeg tit tilbage på og griner, fordi det er virkelig mig i en nøddeskal.«

Læs også  Redaktionen guider: Den 01. juli på Summer Days

For fem år siden begyndte artisten at skrive sine egne sange, som dengang centrede meget omkring en indiepoppet lyd. I dag skriver ELBA hudløst ærlige og simple sange samtidig med, at hun øver sig i at lave musik, hun selv beskriver som »no bullshit sange, hvor man stadig ikke giver det hele væk på én gang.«

Jeg er overbevist om, at ELBA kommer til at levere en festlig koncert til SPOT i næste uge, og at hun samtidig vil passe super godt ind i festival-stemningen på Roskilde Festival til sommer. På fredag udgiver hun singlen “Maze” med en tilhørende musikvideo, hvilket er et nummer, jeg er utrolig spændt på.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 23

Hør sangerindens debutudgivelse, hvor den 80’er-lignende Robyn-vibe virkelig kommer til udtryk, her.

Tags:
Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com