fbpx

Roskilde Festival donerer millionbeløb til velgørenhed

Foto: Peter Troest

Sidste års udsolgte Roskilde Festival var en brandvarm fornøjelse. Både på musikfronten – der blandt andet bød på kæmpestjernerne Eminem og Bruno Mars – men også rent klimamæssigt. Nu er det økonomiske resultat fra 2018s festival opgjort og et overskud på 19,2 millioner kroner vil blive doneret ubeskåret til velgørenhed og almennyttige formål med børn og unge i fokus.

På Foreningen Roskilde Festivals årlige generalforsamling i går blev det endelige regnskab fremlagt for medlemmerne. Overskuddet på 19,2 millioner kommer i kølevandet på festivalens næsthurtigste billetsang nogensinde. Roskilde Festivals administerende direktør Signe Lopdrup har udtalt følgende:

– Roskilde Festival 2018 står ikke kun i erindringen som en fantastisk og succesfuld oplevelse, hvor 130.000 deltagere og frivillige sammen skabte en progressiv og nysgerrig kulturbegivenhed. Det var også en festival, der igen gav vores forening mulighed for at leve op til det almennyttige formål og være til gavn for børn og unge mennesker med vores donationer. Det kan vi alle være meget stolte af.

Pengene bliver doneret ubeskåret til velgørenhed og almennyttige formål. For nylig har blandt andet Copenhagen Pride modtaget 500.000 kroner og klimaorganisationerne Plastic Change og Danmarks Naturfredningsforening har tilsammen modtaget 450.000 kroner.

Læs også  Iceage deler musikvideo til "High & Hurt"

Under gårsdagens generalforsamling modtog non-profit organisationen Rapolitics hele 900.000 kr, der skal danne grundlag for en udvikling i organisationens indsats for at fremme udsatte unges deltagelse i samfundet gennem dialog, storytelling og rap.

Siden festivalens begyndelse i 70’erne har de doneret over 385 millioner kroner til velgørenhed. Det bliver spændende at se, om 2019 bliver et ligeså succesfyldt år som 2018.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com