fbpx

Ugens Upcoming: FUSHIA

Foto: Anna Majholm

Ugens Upcoming er tvillingesøstre og laver elektronisk popmusik spækket med poesi og drømmende harmonier.

Nathalie og Mathilde er de to søstre bag FUSHIA. De seneste to år har de brugt på at studere musikproduktion i henholdsvis London og Stockholm, hvilket har betydet, at de ikke har haft hinanden lige rundt om hjørnet. De sender derfor ideér til ny musik frem og tilbage til hinanden tværs over nordsøen. Idéerne er inspireret af miljøet og kulturen i de to respektive byer, hvilket senest har ført til tracket “Transparent Girls.” Singlen har netop fået en smuk musikvideo, som du kan se i bunden af artiklen.

Hvem er FUSHIA?

– Vi er tvillingesøstre og skriver poetisk pop musik. Vi er vokset op i København, men lige nu studerer vi musikproduktion i henholdsvis Stockholm og London.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Drømmende, filmisk og poetisk. Vi elsker at lege med kontraster! Det rebelske over for det uskyldige, styrken over for sårbarheden. Tunge elektroniske trommer over for klare stemmer. Vi vil gerne åbne op for de helt følsomme emner, men uden at det bliver for sentimentalt og personligt. Vi kan lide at stille spørgsmål snarere end at give svar.

Hvordan startede I?

– Vi startede som helt små med at spille klassisk violin og synge i kor. Alle i vores familie spiller et instrument, så vi blev en hel naturlig del af familieorkesteret, haha. Egentlig levede vi ret længe i den her bobbel af Dvořák, Debussy og P2, hvor vi ikke rigtig ænsede, at andre typer af musik også var sådan noget, man kunne spille. Men stille og roligt begyndte vi at udforske elektronisk musik, og det gik op for os, hvor mange muligheder det havde at byde på. Vi blev meget fascineret af, at man kunne skabe SÅ mange lyde og forvrængninger med bare “ét instrument” på computeren.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Startprocessen af sangskriveriet foregår hver for sig. Det er ret forskelligt hvordan det starter – nogle gange i Logic andre gange bare på klaveret. Men det er altid en form for melodi, vi lægger ud med. Så sender vi til hinanden, og ser hvad den anden synes – sådan helt basic. Hvis den anden så kan lide det, så producerer vi videre. Men altså for at gøre en sang helt færdig er vi tit nødt til at være i samme rum. For der kommer altid noget op på vejen, som kan være svært at blive enige i, hvis ikke man sidder sammen og nørkler og brygger på hinandens idéer.

Læs også  Ugens Upcoming - MALU

Hvilke musikere har haft størst indflydelse  på jeres lyd?

– Uijj mange! Lige nu er vi ret inspireret af Skott og Halsey, men også mere elektroniske acts som Den Sorte Skole. Før i tiden har vi også lyttet meget til Eivør og Agnes Obel, og så igen mange af de klassiske komponister som for eksempel Debussy eller Grieg. Fælles for dem vi lytter til er nu nok, at deres musik både rummer meget power men samtidig også en sårbarhed, som vi altid bliver meget inspireret af.

Hvad er der på pladespilleren lige nu

– Nathalie: “Cain” af EXES. Jeg har faktisk lige fundet dem i går, meget smukke melodier – skal helt sikkert lytte mere til dem.

– Mathilde: Jeg er jo sådan lidt en skjult wave-synth elsker, og er ret vild med Lemaitres nye EP Fast Lovers

Hvad er I igang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi har to singler og en musikvideo, der skal ud her i foråret 2019, så lige nu er der meget arbejde med at rette til, klippe ud, og lave småændringer, så det hele er klart til release-datoerne. Men udover det så skriver vi jo også mere musik! Vi håber på at kunne release en EP engang til vinter eller næste forår afhængig af omstændighederne.

Hvad er drømmen?

– Helt sikkert at kunne dedikere al sin tid til at skrive og skabe musik. Det er drømmen. Bare dykke ned i vores univers og udgive ny musik hele tiden, hvor der faktisk er folk derude som lytter med. Og så selvfølgelig ud og spille en masse koncerter. Vi vil jo ud og møde de mennesker, som lytter til os – det kan kun være søde mennesker haha.

Læs også  Ugens Upcoming: iomfro

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Aiijjj sådan noget kan man ikke vælge mellem jo. Man skal lytte til dem alle tre! De er faktisk skrevet sammen som en trio, så de komplementerer hinanden sindssygt godt, synes vi, så vi ville uden tvivl ikke kunne vælge én, som er vigtigst.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

– Altså, vi ville aldrig kunne leve uden at skrive musik, så under alle omstændigheder ville vi skabe musik, om så vi var de eneste som lyttede, haha.

– Nathalie: men altså hvis vi skulle vælge noget andet som levevej, så ville jeg også gerne arbejde med direktion af kor. Jeg hører næsten altid kormusik om morgenen – musik udelukkende baseret på vokalharmonier har sådan en smuk renhed over sig. Og så ville jeg helt sikkert skrive lidt korsatser selv, som jeg kan snige med i repertoiret, haha.

– Mathilde: Jeg ville nok arbejde på kryds og tværs med kunstarter. Jeg har været involveret i en del projekter med lyd til billede og video-projektion-mapping, som er mega spændende. Så helt sikkert noget projektbaseret. Jeg elsker at kunne stå med et produkt i hånden og sige, “det her har jeg været med til at lave.”

Tags:
Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com