fbpx

Nordiske Hits // Uge 12

Foto: Hans Philip // PR

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 18 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Hans Philip – “Dagdrøm [1]”

Du har højst sandsynligt ikke kunne undgå at høre, at den ene halvdel af Ukendt Kunstner er tilbage. En uge efter at have udgivet sin første single, landede Hans Philips soloalbum i søndag, og han har om nogen fået stor opmærskom siden, hvilket man jo godt kan forstå. Det nye album er nytænkende med sin Frank Ocean-lignende R&B-lyd, hvilket blandt andet kommer til udtryk i nummeret “Dagdrøm [1]”, som i øvrigt er denne uges uundgåelige på P3. Kunstneren har dog stadig hevet dele af Ukendt Kunstner-universitet med over i sit soloprojekt – eksempelvis med det rappende track “Saa Blaa”.

Laleh – “Knock Knock”

Du har måske hørt den svenske sangerinde Laleh før i numre som “Bara Få Va Mig Själv” og “Some Die Young”. I fredags udgav artist så endnu et engelsksproget track under titlen “Knock Knock”, som nærmest leder tankerne hen på den engelske rapper og sangerinde M.I.A. Nummeret er efterfølgeren til singlen “Tack Förlåt”, der udkom tidligere på året – så det kunne godt tyde på, at der er en større udgivelse på trapperne, som ret utraditionelt både indebærer svensksprogede- og engelsksprogede tekster.

Læs også  Koncertanbefalinger // Uge 24

Vera Hotsauce – “Hey Boy”

Vera Hotsauce er et relativt nyt navn på den svenske musikscene. Hun udgav sin poppede debutsingle “Bottoms up” sidste år og har nu udgivet det hiphop-vibende nummer “Hey Boy”, der med sin intro godt kan give associationer til 00’er tracket “Milkshake”. Svenskerens lidt crazy attitude er ret bemærkelsesværdig – på den fede måde – og det bliver spændende at se, hvilken stil hendes næste udgivelse bevæger sig over i, eftersom vi nu både har set lettilgængelig pop og attitudefyldt hiphop fra kunstnerens side.

Ellers tilføjet:

Melby – “Dancer”
Firewoodisland – “Storm”
Clara Mae – “Lost”
girl in red – “i need to be alone”
Juliander – “Nervous”
Mags – “never really liked your friends”
Sval – “Ruin Your Party”
Josefine – “Do You Think About Me”
ViVii – “Pick Me Up”
Jelassi – “Kaff Båt”
Tavse Poet – “Længe Leve Livet”
Dóttir – “Image”
Astronaut – “New York”
Mekdes – “On My Mind”
Kippenberger – “Katten er Ude”

Læs også  Nordiske Hits // Uge 23

Lyt til playlisten her:

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com