fbpx

KarriereKanonens 12 semifinalister til SPOT er fundet

Foto: Ravi Kuma (sidste års vinder) // KarriereKanonen

Hvert år modtager KarriereKanonen musik fra talrige kunstnere, som drømmer om at blive udtaget til det fokuserede talenforløb og i sidste ende blive en af de otte, som får lov til at spille på Smukfest. I år har KarriereKanonen slået rekord og lyttet til musik fra 1706 artister og har heriblandt udvalgt 12, som skal deltage i semifinalen på SPOT festival.

De 12 udvalgte repræsenterer alt fra hiphopgenren og elektrosoul til kantet dansepop og drømmende indierock. Jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jensen har udtalt følgende om dette års semifinalister:

– For det første er årets kunstnere ikke bange for den gode popsang. Navne som Elyss, GIMI og Aisle laver velproduceret elektronisk popmusik på et ret imponerende niveau. (…) For det andet ligger den poetiske overligger højt. Der er rigtig mange danske tekster i år, og flere af de udvalgte kunne meget vel udgive digtsamlinger. (…) For det tredje er instrumenterne tilbage. Efter et par år, hvor det meste populærmusik har været lavet på computer, er det helt tydeligt, at der nu er en bølge af navne på vej, som står i øvelokalet. (…)

Angående Mig er en af de udvalgte. Hun laver ærlig, dansksproget popmusik, som godt kan lede tankerne hen på gode gamle Marie Key. Aisle laver også popmusik – dog i et mere MØ-lignende, elektronisk univers.

Læs også  Angående Mig giver koncerter i Århus og København

Som Pelle Peter Jensen også var inde på i sin udtalelse er der en del dansksproget musik i år. Her er blandt andet Patina, Frida Diamant, Statisk og Undertekst gode eksempler, hvilket i øvrigt også hænger godt i tråd med tendensen på den danske musikscene i øjeblikket.

Elyss og GIMI skiller sig ud med deres engelsksprogede tekster og Turi overrasker med sin lækre, intense stemme. I en anden boldgade finder man den københavnbaserede trio Høker, som laver poppet hiphop, der giver associationer til Ukendt Kunstner og Lord Siva. Sidst men ikke mindst er MindreEnd3, hvis beskrivelse på Spotify er “Forklaring Kvæler Kunst,” og stemningsfyldte Philip Pors Jepsen også blandt de 12 semifinalister.

Læs også  Rebecca Lou ude med ny power-pop-sang

Det bliver spændende at se, hvilke otte artister, der går videre til Smukfest og hvilke tre, der i sidste ende løber med sejren.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com