fbpx

Shy shy shy – Gloss

Foto: Dennis Morton
Udgivelsesdato: Fredag den 8. marts 2019
Label: Indie

Sidste år rullede ungdomsserien “Doggystyle” over skærmen på DR3 med Shy shy shys “Doggystyle – Pretty Please” som titelmelodi, og det er lige præcis en ungdommelig fornemmelse, man får, når man hører duoens nye EP ‘Gloss’.

Shy shy shy – Gloss
4 / 5 Anmeldelse

Efter Shy shy shys fløjtende hit “Do Not Ask” udkom i 2014, kunne jeg ikke lade være med at have lidt høje forventninger til deres nye EP Gloss, og de blev heldigvis stort set indfriet.

Især “Sober” er super catchy og måske også det nummer, som giver flest associationer til ungdommens bekymringsfrie fester – for ja: “why do I have to get sober?”. Den sætning beskriver nok meget godt de tanker, man som ungt mennesker går rundt med. Når nummeret spiller, får man virkelig mange indtryk fra alle sider, og man kan hurtigt føle sig en smule desorienteret. Det kan udadtil godt virke som noget negativt, men lige præcis her er det det modsatte, da det kun forstærker sangens emne. De ungdommelige associationer, nummeret besidder, hænger nok sammen med, at det er skrevet til ungdomsserien “Doggystyle” sammen med numrene “Joyride” og “Doggystyle – Pretty Please”, og man må sige, at de har ramt plet i forhold til seriens målgruppe.

Læs også  Smerz - Summer Days

Føler man for at få svunget hofterne, er “Feels Like Home” nok mit bedste bud fra EP’en, og det er samtidig også min favorit. Man kan tydeligt høre, at bandet fortsat har været inspireret af den førnævnte TV-serie, når de har skrevet nummeret, da det hænger super godt sammen med stilen på resten af EP’en. Man kunne dog måske godt have ønsket sig en lidt tydeligere variation mellem de fem numre, da det til tider godt kan være lidt svært at adskille dem. Når det så er sagt, så får duoen virkelig tydeliggjort, at de er bevidste om, hvilken lyd og stil, de centrerer omkring, hvilket jo egentlig er en positiv egenskab at have.

“Neon” er måske det nummer, som adskiller sig mest fra de resterende sange. Der går næsten helt Tame Impala i den, når guitarens støjende synth-agtige lyd indleder tracket sammen med det lækre nedtonede trommebeat. Det er selvfølgelig kun en positiv sammenligning. Duoen har i øvrigt fået lavet en super velproduceret musikvideo til lige præcis dét nummer, som du kan se her.

Læs også  Frit Løb – Fri Fantasi

Gloss viser duoen i den grad, at de kan finde ud af at lave cathcy melodier. Det eneste, jeg måske godt kunne savne, er et ligeså ørehængende hook som i “Do Not Ask”. Når det så er sagt, er deres elektroniske indiepop-stil et super lækkert afbræk fra den laid-back R&B-musik, der ellers i øjeblikket dominerer meget af den danske musikscene.

Tags:
Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com