fbpx

Den danske indie-duo Màna sad fængslet i en celle i Sibirien – det er der kommet en reflekterende sang ud af

Foto: Màna og rapper Joakim Branner // Caleb Ha

Forestil dig, at du bliver smidt ind i en kold fængselscelle i et land, hvor de taler et sprog, du ikke forstår, hvor du skal sidde i tre dage uden nogen forklaring og kun en enkelt ven til at holde moralen oppe. Det lyder som et mareridt, men for duoen Màna var det virkelighed. Det kom der til gengæld noget godt ud af i form af sangen “What’s On Your Mind”.

Vennerne Snorre Pedersen og Jonathan Herlev udgør tilsammen duoen Màna, der laver musik drevet af guitarspil og singer/songwriter-elementer, som leder tankerne hen mod en kunstner som Sufjan Stevens.

Navnet Màna har de fra den polynesiske tro, hvor det er ordet for en form for livsenergi. De er da også specielt inspireret af forskellige kulturer og deres rejser rundt omkring i verden og, og det er netop denne rejselyst, der fik de to musikere i problemer i Sibirien.

Læs også  Andreas Kruse debuterer til Bands of Tomorrows Uimodståelige i Byhaven

– Igennem vores rejse i det mørke Rusland kom vi i problemer i en lufthavn i den sibiriske by Irkutsk. Vi havde netop rejst i Mongoliet, og vi ville tilbage over Rusland mod Europa. Vi fandt hurtigt ud af, at der var noget galt. Uden at forstå hvad de sagde, eller hvad der skete, blev vi ført ind i et enormt hvidt lokale, hvor der bagerst i rummet var en stor mørk metal dør. Døren bliver åbnet, og vi bliver bedt om at træde ind i det skumle, kolde rum. Vi bliver holdt tilbage i tre meget lange dage, hvor vores tålmodighed og grænser i den grad bliver sat på prøve.

Heldigvis fik de derefter lov til at rejse videre til Europa via Ukraine, men den skræmmende oplevelse er ikke én, man bare lige glemmer. Duoen tog det, de lige havde været igennem, og skrev det ind i den nye single “What’s On Your Mind”, som de i samarbejde med rapperen Joakim Branner netop har udgivet i fredags. Sangens melankolske toner lægger en dunkel fornemmelse over et ellers optimistisk budskab om ikke at frygte det uventede, men at hvile i nuet og ens tanker.

Læs også  Ida Laurbergs nye single er en hyldest til hendes far

Màna arbejder også på velgørenhedsprojektet Tools For Tomorrow, der går ud på at lave fundraisere og projekter for folk i mindre privilegerede lande, der skal hjælpe dem med at komme igennem hverdagen.

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com