fbpx

Nordiske Hits // Uge 9

Foto: Oh Land // Lasse Bech Martinussen

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 15 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Oh Land – “Brief Moment”

I fredags udkom danske Oh Land med den fløjsbløde single “Brief Moment”. Oh lands drømmende, nærmest eventyrsagtige stil kommer virkelig til udtryk i den nye single, hvilket blandt andet giver sig til kende i hendes karakteristiske og forførende vokal – for ikke at glemme den svævende instrumentering. Den 33-årige popsangerinde slog for alvor igennem i 2011 med titelsangen “White Nights” til den danske tv-serie Rita og har siden udgivet hele fire albums, hvoraf det ene er produceret til balletten Askepot, som i 2017 blev fremført i Tivolis Pantomime teater.

Læs også  Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 20

Elina – “Mirage”

“Mirage” er kun det fjerde udspil fra den svenske popsangerinde Elina. I 2018 udgav hun sin første single under titlen “Wild Enough”, som på Spotify har opnået over 17 millioner hits indtil videre. Hendes fire udgivne singler besidder alle en overordnet følelsesladet og rolig stemning, hvilket både kommer til udtryk rent instrumentalt og vokalmæssigt, og samtidig står i kontrast til den elektroniske up-tempo musik, som i øjeblikket er at finde i store dele af musikindustrien.

Ikhana – “Alla Dagar” 

Ikhana udgav i fredags den svensksprogede EP TOWNIE, hvor “Alle Dagar” er det første track, man møder. Nummeret besidder en laid-back stemning, samtidig med at det blandt andet indeholder klappende trap-lyde og en sirene-ligende effekt, der nærmest sender tankerne hen på noget så sci-fi som rummet. Ikhanas ubesværede vokal sender både tankerne hen på R&B, pop og hiphop, hvilket vidner om en spændende diversitet ved den svenske sangerinde.

Læs også  Nordiske Hits // Uge 23

Ellers tilføjet:

Maximillian – “Beautiful Scars”
Lil Halima – “Fire Doves”
Peter Bjorn and John – “Bones”
Charlie Lou – “Alla sa”
Barnet – “Leksaksbåt”
OLSSON – “Pink Rambler”
Fallulah – “Bloodline”
August – “Fakes & Lies”
Pom Poko – “Peachy”
Anja Skybakmoen – “Levitate”
Vita Bergen – “Falcons”
Freja The Dragon – “Tell Me I’m Wrong”

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com