fbpx

Ni mindre, danske festivaler du skal holde øje med i år

Foto: GrimFest // Sebastian Dammark

Følelsen af at stå foran Orange Scene med en kold øl i hånden blandt tusindevis af glade festivalgængere er virkelig prisværdig og måske også svær at overgå. Alligevel må de små festivaler altså ikke undervurderes, da de byder på en hel masse spændende og nye artister, og ofte besidder en mere intim stemning, som også har sin charme. Vi har samlet ni festivaler af den lidt mindre kaliber, som fordeler sig over både Jylland og Sjælland.

Way Up North Festival

Hvornår: 15.-16. marts
Hvor: Aalborg

Den nordjyske festival Way Up North blev grundlagt i 2004 og har siden haft navne som The Blue Van og Farveblind på programmet. I år kan man blandt andet opleve de to postpunk-bands BLOOD CHILD og Rýk, indiepop-actet Lunar og hele 21 øvrige, nordjyske artister. Festivalen har blandt andet hentet radiovært Carsten Holm ind som konferencier, og løber allerede af stablen den 15. marts. Du kan læse mere om Way Up North og se de resterende navne lige her.

Musikkens Beat

Hvornår: 26.-27. april 
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg

Musikkens Beat er endnu en nordjysk festival og byder ligsom Way Up North på en masse spændende navne, som dog i dette tilfælde er af den lidt større kaliber. Festivalen foregår fra den 26.-27. april i Musikkens Hus i Aalborg og har blandt andre artisterne Phlake, When Saints Go Machine, KOPS, og Av Av Av på programmet. Her kan du se de øvrige navne, som sammen med de førnævnte vil optræde på festivalens fem indendørs scener.

Roskilde Unplugged Festival 

Hvornår: 10.-11. maj
Hvor: Roskilde

I et samarbejde mellem Roskilde Handel og INSP Sound (et frivilligt drevet non-profit lyd/lys/eventfirma) vil Roskilde Unplugged Festival vise sig i Roskilde centrums gader for femte år i træk. Bylivsfestivalen byder blandt andre på psych-pop gruppen Astronaut, som tidligere på året udgav singlen “Inside an Atom. Derudover kan man opleve artister som Aufori, Blå Nætter og Nü Fiona. På deres hjemmeside kan du finde et kort over festivalen, som blandt andet vil foregå ved Roskilde Domkirke.

Læs også  Redaktionen guider: Den 27. juni på Summer Days

Summer in the City Festival

Hvornår: 18.-19. juli 
Hvor: Onkel Dannys Plads, København V

Festivalen Summer in the City finder, som navnet også lidt antyder, sted i København. Festivalen falder først i juli måned, men hvis du ikke kan vente, er der håb forude. De har nemlig præsenteret tre opvarmende koncerter i Råhuset under overskriften ‘SITC Presents’. Den første fandt sted i februar, og der er flere i vente lige rundt om hjørnet, som blandt andre byder på artisterne SUNDAYS (16. marts) og Bæst (20. april). Der er endnu ikke annonceret nogle navne til selve festivalen men med dem, der er offentliggjort til ‘SITX Presents’, kan man kun håbe på, at de har flere spændende navne gemt i ærmet til os. Du kan følge med på deres facebookside her.

Nakkefestival

Hvornår: 24.-27. juli 
Hvor: Rørvig

I det nordvestlige Sjælland finder man fra den 24.-27. juli det alsidige og kreative kulturarrangement Nakkefestival. Festivalen har endnu ikke offentliggjort dette års navne, men har tidligere haft Manila (i 2018), Blå Nætter (i 2017) og Katinka (i 2016) på programmet. Festivalen er kendt for at repræsentere et bredt spektrum af musikgenre og har på den måde skabt et forum, hvor der er plads til alle, der tør bruge tid på et helt ukendt navn. Det bliver spændende at se, hvilke kunstnere, der i år får lov til at slå sig løs på den sjællandske festival. Følg med her.

Carpark Festival

Hvornår: 26.-27. Juli 
Hvor: Frederiksberg

Carpark Festival finder sted under Bispeengbuen på Frederiksberg fra den 26.-27. juli og er skabt i samarbjede med kulturfællesskabet VINK København. Formålet med festivalen er at give byrummet en ny betydning ved at bringe mennesker tættere sammen gennem musik som kulturoplevelse. Tidligere har festivalen budt på navne som Bette, Ravi Kuma og Artifact Collective, hvilket på mange måder sætter forhåbningerne højt til 2019s endnu ikke offentliggjorte program. Du kan følge med på deres hjemmeside her.

Læs også  Nordiske Hits // Uge 18

GrimFest

Hvornår: 1.-3. august
Hvor: Aarhus 

GrimFest offentliggjorde i starten af februar de første navne til festivalen som blandt andre tæller rap-duoen Ravi Kuma, DØR NR. 13, Sherpa og rockgruppen Fribytterdrømme. Arrangørerne beskriver festivalen som “Danmarks hyggeligste havefest”, hvilket kun får os til at håbe endnu mere på en ligeså lækker sommer, som 2018 bød os. Festivalen foregår i smilets by over tre dage fra den 1.-3. august, og du kan følge med i hvilke navne, som løbende bliver offentliggjort lige her.

Alive Festival

Hvornår: 15-17 august 
Hvor: Thy

Vi bliver i det jyske med festivalen Alive, som for nylig har offentliggjort de førte syv navne til programmet. Festivallens hovednavn er den fremadstormende, elektroniske hiphop-duo Benal, som også lægger vejen forbi Jyllands største festival, nemlig Smukfest. Derudover kan man opleve den internationalt hypede gruppe Boy Azooga, som tager turen fra deres hjemland, England til Thy for at bidrage til festivalstemningen med deres velskrevede indierock. Se resten af det foreløbige program lige her.

UHØRT

Hvornår: 23.-24. august 
Hvor: Enghavevej, København V

Festivalen UHØRT har endnu ikke offentliggjort navnene til sommerens festligheder, men varmer ligesom Summer in the City op til den endelige festival med arrangementet UHØRT Præsenterer, som i år fandt sted lørdag den 23. februar. Her gik kunstnerene Dusin, Elijah Okello, Moon Mountain, The Bowdashes og Boye & Sigvardt fra sidste års festival-lineup på scenen på Rust i København. UHØRT løber af stablen nøjagtig seks måneder efter UHØRT Præsenterer, nemlig d. 23. august, og vi glæder os til at se, hvad dette års program vil byde på. Følg med her.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com