fbpx

Nordiske Hits // Uge 8

Foto: Elias Boussnina // Lasse Martinussen

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 17 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

ALMA – “Summer”

For under en måned siden havde vi ALMAs “When I Die” på playlisten, og nu er hun her igen. Det kommer efterhånden ikke som nogen overraskelse, at det finske stjerneskud kan noget, når det kommer til catchy melodier og dansable hooks. “Summer”, som udkom i fredags, er et lækkert laid-back popnummer, som med sin titel sender tankerne hen på de varmere tider og samtidig bevæger sig i et melankolsk tekstunivers. “Summer” er det perfekte kærestesorger-hit, og viser sammen med ALMAs næstseneste udgivelse “When I Die” en anderledes og mere dyster side af den finske artist, end vi førhen har set. Det bliver spændende at se, om næste nummer i rækken tager os dybere ind i det mørke univers.

Læs også  Nordiske Hits // Uge 51

Grímur – “Pages”

Islandske og selvproducerende singer/songwriter Grímur udgav i søndags sit debutalbum B.V.O.Y, hvor blandt andet nummeret “Pages” er en del af tracklisten. Albummets titel er en forkortelse af Best Version of You, som i øvrigt også er navnet på et af albummets øvrige tracks. “Pages” består i modsætning til albummets andre numre af en mere elektronisk instrumentering, men ligger stadig ikke skjul på Grímurs stilsikre og nordiske singer/songwriter lyd, som skinner klart igennem over hele albummet. Grímur kommer fra en lille by i Island, men er i dag bosat i Danmark.

Elias Boussnina – “Lost Ones”

Den fremadstormende og hypede RnB-artist Elias Boussnina udkom i fredags med sin debut-EP Shameboy. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været utrolig svært at udvælge kun ét nummer fra den syv numre lange EP, hvilket kun bekræfter os i valget om at have puttet ham på vores liste over danske artister, man skal holde øje med i 2019.
Det fængende og forførende nummer “13th Floor”, hvor norske Lil Halima er feature, har blandt andet også været med i overvejelserne. “Lost Ones” blev dog allievel det endelig valg med sit catchy og dansevenlige groove. Nummerets til tider Robyn-lignende synthbas skiller sig ud fra albummets øvrige numre og skaber samtidig en ekstraordinær danselyst, som kan kaste lidt lys over enhver gråvejrsdag.

Læs også  Fra psykedelisk rock til softwarebaseret pop: 5 japanske navne, du skal kende til

Ellers tilføjet:

Melby – “VCR”
Kinck – “Hunger Pains”
Andreas Wijk – peace 佑 piəɔə
Rikke Normann – “Rip It Off”
Jonas Hibiki – “CASIO” 
Louam – “Wreckless Love”
Barselona – “Åbne Arme” 
Molina – “Venus”
Bogfinkevej – Engang Min Bror (feat. Loke Deph)