fbpx

Nordiske Hits // Uge 8

Foto: Elias Boussnina // Lasse Martinussen

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 17 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

ALMA – “Summer”

For under en måned siden havde vi ALMAs “When I Die” på playlisten, og nu er hun her igen. Det kommer efterhånden ikke som nogen overraskelse, at det finske stjerneskud kan noget, når det kommer til catchy melodier og dansable hooks. “Summer”, som udkom i fredags, er et lækkert laid-back popnummer, som med sin titel sender tankerne hen på de varmere tider og samtidig bevæger sig i et melankolsk tekstunivers. “Summer” er det perfekte kærestesorger-hit, og viser sammen med ALMAs næstseneste udgivelse “When I Die” en anderledes og mere dyster side af den finske artist, end vi førhen har set. Det bliver spændende at se, om næste nummer i rækken tager os dybere ind i det mørke univers.

Læs også  Nordiske Hits // Uge 15

Grímur – “Pages”

Islandske og selvproducerende singer/songwriter Grímur udgav i søndags sit debutalbum B.V.O.Y, hvor blandt andet nummeret “Pages” er en del af tracklisten. Albummets titel er en forkortelse af Best Version of You, som i øvrigt også er navnet på et af albummets øvrige tracks. “Pages” består i modsætning til albummets andre numre af en mere elektronisk instrumentering, men ligger stadig ikke skjul på Grímurs stilsikre og nordiske singer/songwriter lyd, som skinner klart igennem over hele albummet. Grímur kommer fra en lille by i Island, men er i dag bosat i Danmark.

Elias Boussnina – “Lost Ones”

Den fremadstormende og hypede RnB-artist Elias Boussnina udkom i fredags med sin debut-EP Shameboy. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været utrolig svært at udvælge kun ét nummer fra den syv numre lange EP, hvilket kun bekræfter os i valget om at have puttet ham på vores liste over danske artister, man skal holde øje med i 2019.
Det fængende og forførende nummer “13th Floor”, hvor norske Lil Halima er feature, har blandt andet også været med i overvejelserne. “Lost Ones” blev dog allievel det endelig valg med sit catchy og dansevenlige groove. Nummerets til tider Robyn-lignende synthbas skiller sig ud fra albummets øvrige numre og skaber samtidig en ekstraordinær danselyst, som kan kaste lidt lys over enhver gråvejrsdag.

Læs også  Molina x Jonas Bjerre giver liv til dystopisk undervandsmysterium

Ellers tilføjet:

Melby – “VCR”
Kinck – “Hunger Pains”
Andreas Wijk – peace 佑 piəɔə
Rikke Normann – “Rip It Off”
Jonas Hibiki – “CASIO” 
Louam – “Wreckless Love”
Barselona – “Åbne Arme” 
Molina – “Venus”
Bogfinkevej – Engang Min Bror (feat. Loke Deph)