fbpx

Bliv trukket ind i en tropisk atmosfære i Turquoise Sun’s nye single “Luminosity”

Foto: Anders Ørskov Witt Jensen

Den aarhusianske sekstet Turquoise Sun er ude med ny psykedelisk single og annoncerer samtidig udgivelsen af debutalbummet ‘Sunesthesia’.

Den danske gruppe Turquoise Sun startede i 2015 med udgivelsen af deres selvbetitlede EP, hvor de imponerede med eksperimenterende neo-psykedelisk pop. Siden da har bandet vist sig frem med singlerne “Easytree” og “Sleeping” og er nu på banen igen med det futuristiske track “Luminosity”.

Overnaturlig kan bedst beskrive stemningen i “Luminosity”, som også er betegnelsen for måleenheden for solens styrke eller stjerners energiudladning – og energi er der masser af i denne psykedeliske pop-banger. Med atmosfæriske synthoverflader og et væld af effekter på både guitar og vokal får nummeret en enorm elasticitet og giver en følelse af et uendeligt rum.

Læs også  Endnu flere navne til SPOT Festival 2021

Turquoise Sun har i forbindelse med singlen lavet en smuk og forførende musikvideo, som er produceret i samarbejde med venner og frivillige kræfter – et ambitiøst videoprojekt, der tog mere end et år at lave.
I en postapokalytisk verden, bag en tropisk lilla og lyserød himmel, bevæger en pige sig alene rundt. Et sci-fi lignende ørkeneventyr, der giver associationer til californiske strande med varmt sand mellem tæerne og en lækker drink i hånden – noget vi alle kunne trænge til i vinterkulden.
Se musikvideoen her:

Singlen er forløber for debutalbummet Synesthesia, der udkommer den 12. april og som blandt andet er produceret sammen med Anders Boll (Lowly og Nephew). Bandet spiller også flere forårskoncerter – se datoerne her:

Læs også  Alive Festival aflyser - men der er dog også godt nyt iblandt

Den 23. marts – Walthers Musikcafé (Skanderborg)
Den 14. april – Bolsjefabrikken (København)
Den 18. maj – 1000fryd (Aalborg)
Den 31. maj – Radar (Aarhus)

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com