fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 6

Foto: Thøger Dixgaard // Sophus Wolf

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på popmusik i forskellige afskygninger – for ikke at glemme de spændende indspark fra både hiphop- og rockgenren. Vi har fremhævet fem styks, som vi især synes er interessante.

Kodie Shane

Hvornår: onsdag den 6. februar
Hvor: Hotel Cecil

Den 20-årige, amerikanske rapper og sangerinde Kodie Shane lægger allerede imorgen vejen forbi Hotel Cecil med sine sprøde tekster og tunge beats. Hun begyndte at rappe og producere sin egen musik i en alder af blot 14 år og debuterede i 2016 med singlen “Sad”, der på Spotify har opnået over fire millioner streamninger. På kun to år har det amerikanske hiphop-stjerneskud udgivet hele tre albums og har derfor masser af musik at byde på, når hun imorgen går på scenen i indre København. Derudover er hun altså ret sej, så jeg vil helt klart anbefale at kigge forbi.

Thøger Dixgaard

Hvornår: torsdag den 7. februar
Hvor: Sønderborghus

Er du til funky, dansable popmusik skal du helt sikkert tage et smut forbi kulturhuset Sønderborghus på torsdag, når Thøger Dixgaard svinger forbi. Vi har tidligere opfordret til at opleve ham live, da han i September sidste år annoncerede sin Danmarks Tour. Nu er den endelig skudt igang. Thøger Dixgaard er tidligere medlem af hiphop gruppen Flødeklinikken, men du kender ham måske allerbedst for numre som “Former” og “Lige her”. Hans dansksprogede, velskrevede tekster og den utrolig catchy musikproduktion er lettilgængelig for et bredt publikum. Af den grund kan jeg næsten med sikkerhed garantere dig en fest i Sønderborg på torsdag. Har du lidt for lang vej til Sønderborg, spiller popsnedkeren blandt andet også i Train (Aarhus) den 23. februar og Lille VEGA (København) den 7. marts.

Læs også  Angående Mig giver koncerter i Århus og København

Farao (NO)

Hvornår: fredag den 8. februar
Hvor: Ideal Bar

Den norske sangerinde Farao besøger på Fredag Ideal bar og medbringer sine poppede, soulede toner. Farao bryder den klassiske forventning og opfattelse af genrer, når hun i sin musik blander elementer fra blandt andet elektropop, indiepop, soul, rock og RnB. Når det norske talent spilles over pladespilleren fortrylles lokalet med en ubesværet indie-vokal og et twist af melankoli. Hendes mix af genrer gør hende til noget helt specielt, og hendes koncert er helt sikkert et besøg værdigt.

Teitur (FO)

Hvornår: lørdag den 9. februar
Hvor: Kulturhuset Viften

Endnu engang kan vi drømme os væk fra landets grænser. Vi bliver dog i norden med den færøske singer/songwriter Teitur, der med numre som “I Was Just Thinking,” “One And Only” og “Josephine” særligt har gjort sig bemærket. Hans stemningsfyldte vokal og guitarspil skaber de perfekte rammer omkring et intimt, nordisk lydunivers, som af og til kan virke helt mediterende. Teitur kommer også til Musikkens Hus (Aalborg) den 16. februar og København (Hotel Cecil) den 22. februar.

Læs også  Kanon koncertmelding fra den dejligste boy her i byen

Hayley Kiyoko (US)

Hvornår: mandag den 11. februar
Hvor: Store VEGA

Er du til ultimativ, god, klassisk pop, skal du lægge vejen forbi Store VEGA, når amerikanske Hayley Kiyoko forlænger weekenden med sin ørehængende musik. Hayley Kiyoko inviterer dig med ind i sit popunivers med numre som “What I Need,” “Girls Like Girls” og “Corious” – og det er et univers, du bestemt ikke har lyst til at forlade, hvis du elsker popmusik, ligesom jeg gør.

Gå heller ikke glip af: :

Patrick Dorgan – Musikkens Hus, torsdag den 7. februar
The Entrepreneurs – MantziusLive, fredag den 8. februar
Karl William – Musikkens Hus, lørdag den 9. februar
Gents + support: Atusji, Liss m.fl. – Store VEGA, lørdag den 9. februar
Twenty One Pilots – Royal Arena, mandag den 11. februar

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com