fbpx

Ugens Upcoming: Kinck

Foto: Julian Knxx

Den københavnbaserede pop-artist Kinck finder inspiration i genrer som jazz, R&B og soul, hvilket er med til at definere hendes lyd. Hun er samtidig en kunstner, som på rigtig mange områder skiller sig ud fra mængden. Læs med her, og lær hende bedre at kende.


Sponsoreret af

Den 11. januar udgav Kinck musikvideoen til sin seneste singleudgivelse “Twisted,” som du kan se og høre i bunden af artiklen. Nu kan du lære den eksperimenterende, originale pop-artist lidt bedre at kende, da hun er vores Ugens Upcoming.

Hvem er Kinck?

Kinck er mig (@Iamkinck). Jeg hedder rigtigt Stine Kinck og er fra København. Mange tror, at mit artist navn er opfundet, men det er faktisk mit efternavn på min mors side. Det udtales Kink som kan oversættes til en skævhed eller et knæk. Jeg valgte at bruge det som mit artist navn, fordi jeg føler at det på en måde beskriver både mig og min lyd meget godt.  

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Ja det er nemlig det. Jeg elsker kontraster i lyd universet og går altid efter at have en god sammensmelting af det musik, der inspirerer mig og min musikalske baggrund. Min far var jazz guitarist, så er vokset op med en masse jazz, og selvom soul og R&B nok var min første kærlighed, så har jeg altid været en pop tøs, og nu lytter jeg mest til trap. I sidste ende er min lyd nok mest bare Indiepop (griner).

Hvordan startede du?

Jeg skrev min første sang, da jeg var 12 år, og startede med at synge kor professionelt, allerede da jeg var 15 år. Jeg har siden været med på forskellige projekter og været co-writer for andre artister. Så startede jeg mit pladeselskab Sad Unicorn (@sadunicornrecs) og har f.eks. udgivet et par singler med Zapäta og mit band X-tape. Det har taget mig lidt tid at finde min egen lyd, så det var først sidste år, jeg startede med at udgive under Kinck.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Når jeg skriver til mit eget projekt, sker meget af den kreative proces, inden jeg faktisk skriver sangen. Jeg finder tit en titel, som jeg sidder på indtil det rigtige øjeblik. “Twisted”, som jeg skrev i London med Nayla Nyassa, havde jeg f.eks. skrevet ned flere uger før, hvor jeg så gik og tænkte på, hvad sangen ville handle om, og det var først da Nayla sad ved klaveret og spillede, at jeg vidste at det var den titel, jeg ville bruge. Jeg elsker at skrive ud fra instinkt og vibes, og helst ikke være for meget i mit hoved, for det giver altid det mest ærlige resultat.

Læs også  Ugens Upcoming: iomfro

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

En af mine store helte er Sade. Jeg elsker enkeltheden i hendes melodier og hendes historiefortælling, og hvordan hun/de på en måde er genreløse og samtidig ekstremt klare i deres lyd. Jeg må samtidig sige, at jeg tror, der er stor forskel på, hvem vi ser op til og hvem, der former os som artister. Jeg tror, at alt jeg har lyttet til igennem tiden og endda måske også bare overhørt har haft en indflydelse på, hvad jeg laver nu. Jeg prøver at være så sand som mulig mod mit talent frem for min smag, som ikke altid er det samme. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Synes der er så mange fede nye artister lige nu! Dem jeg har på repeat lige nu er Dounia, Doja Cat, They, Ro Ransom, Gaika, Serpentwithfeet, Mir Fontane og SAINt JHN. Jeg lytter sjovt nok mest til mandelige vokalister, som man nogen gange godt kan høre på min stemmeføring – især på min næste single “Hunger Pains,” der lander den 15 februar. 

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Jeg er lige kommet hjem fra London, hvor jeg var ovre for at skrive sange til min EP, som jeg er igang med at lave nu. Den er stadig ikke helt klar, men jeg sidder med nogle sange, jeg er virkelig stolt af, som jeg glæder mig virkelig meget til at dele. Min næste single “Hunger Pains,” som jeg har skrevet med Pitchshifters, kommer som sagt ud den 15. februar og er faktisk den eneste sang, jeg har skrevet i Danmark. Resten er skrevet enten i London eller Los Angeles. 

Læs også  Ugens Upcoming: Nella

Hvad er drømmen?

Jeg føler faktisk lidt, at jeg lever drømmen nu. Jeg rejser en masse, får lov til at arbejde med ekstremt talentfulde mennesker og er min egen chef. Har valgt at gøre alting selv, som kan være hårdt, men jeg har heller aldrig haft så meget stolthed i mit arbejde, som jeg har nu. Den næste ting, der skal ske, er at jeg skal samle et band og ud at spille live med de nye sange, og det glæder jeg mig helt vildt til.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Det må nok være min første single “Blind Spot.” Mest fordi det var den sang, der definerede min lyd og startede det hele. Jeg skrev den i London med Greatness Jones, der bland andet har produceret for Kojey Radical og Ms Banks for et par år siden og vidste med det samme, at det skulle være min første single.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

Jeg elsker at lave mad og har tidligere lavet noget catering. Kunne nok godt finde på noget sjovt, der omhandlede mad, men kommer ærligt talt altid til at lave musik, så jeg har det fint med at beholde maden på hobby plan.

Hent Limelight app’en her:

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com