fbpx

Q&A med koncert-aktuelle Boy Pablo: »Jeg håber, at EP’en kan gøre folk glade«

Foto: William Glandberger

“Norges svar på Mac DeMarco”, Boy Pablo, har to danske koncerter i kalenderen i kølvandet på sin seneste EP ‘Soy Pablo’. Varm op med en lille Q&A, vi har lavet, med den fremadstormende indiepop-artist.

Den 17. januar lægger norske Boy Pablo vejen forbi Pumpehuset, og den 18. står Train i Aarhus for skud. Han har siden 2017 udgivet to EP’er, Roy Pablo i 2017 og senest Soy Pablo fra oktober 2018, og de har genereret en betydelig hype omkring det chillede indiepop-act, som får hans regnfulde hjemby Bergen til at lyde som en lille kystby i det solbeskinnede Californien.

Han har tidligere haft udsolgt en koncert i København, og der er intet der tyder på, at den stadig unge nordmand og hans band er blevet mindre populære siden udgivelsen af Soy Pablo, der består af syv behaglige tracks om de ikke så behaglige hjertesorger, de kan ramme én.

Bag Boy Pablo finder du Pablo Muñoz, som er opvokset i Bergen med sine chilenske forældre, og han fik sit gennembrud med singlen “Everytime”, hvis selvproducerede video med sine 30 millioner views cementerede, hvad et “viralt gennembrud” betyder.

Muñoz er en travl mand, så vi har fanget ham over mail nogle dage op til, at hans ‘Nordic tour’ skydes igang i Helsinki den 15. januar. Her er, hvad vi fik ud af ham om de kommende koncerter og ikke mindst hans seneste EP.

Hvor befinder du dig lige nu, mens du besvarer vores spørgsmål?

– Derhjemme, hvor jeg slapper af og pakker mine ting 🙂

Hvordan vil du beskrive Boy Pablos musik for en, der ikke har hørt den endnu?

 – Man kan ikke rigtigt sige, om det er lavet til unge eller gamle mennesker.

Din seneste EP har været ude i nogle måneder nu – hvordan er dit forhold til EP’en, nu du har fået lidt afstand fra udgivelsen?

– Jeg ville ønske, jeg havde brugt mere tid på at producere den, men jeg er glad for, at den endte med at blive så god, som den er. Jeg kan godt lide denne her EP, fordi den har én lyd, men sangene er ret forskellige fra hinanden. Forhåbentligt betyder den noget for nogle af lytterne derude.

Hvad inspirerede dig til at begynde arbejdet på EP’en?

– Jeg ville gerne udgive noget, og det mest naturlige var at udgive en EP. Jeg havde skrevet nogle sange og satte de syv sange, der passede bedst sammen, på EP’en. Min svigerbror inspirerede mig meget under indspilningen af den.

Er der nogle af sangene, som du har arbejdet særligt hårdt på? Nogle detaljer, vi måske ikke bemærker første gang, vi lytter, men som betyder noget specielt for dig?

– Jeg havde denne her historie i mit hoved, da jeg skrev “Tkm”, og jeg brugte mange kræfter på at sætte de rigtige ord sammen så de passede til historien. Og så nød jeg virkelig at arbejde på detaljerne i sangen “T-Shirt”.

Hvad håber du, at folk får ud af at lytte til EP’en?

– Jeg håber, at EP’en kan gøre folk glade.

Hvad er det sidste stykke musik, du har lyttet til?

– “Perdido De Amor” af Luiz Bonfá er et mesterværk, og så også “True Love” af Coldplay!

Hvad er det album, du glæder dig allermest til at høre i 2019?

– Jeg håber, at Vampire Weekend udgiver noget snaaaaaart!! Jeg har ventet på deres fjerde album i lang tid nu.

Hvordan kommer 2019 (forhåbentligt) til at se ud for Boy Pablo?

– Der kommer til at være en del koncerter, og jeg er sikker på, at vi kommer til at have det sjovt på scenen. Måske udgiver jeg noget, måske ikke. Det må vi se. Jeg har arbejdet på et punk-projekt med min bror, så jeg håber, vi kan udgive noget med det projekt 🙂

Hvad kan vi forvente os af dine kommende koncerter?

– Dans, ‘singalongs’, sved og hjerteknusen :))

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com