fbpx

Years & Years – K.B. Hallen

Foto: Thomas Rasmussen
Dato: mandag den 28. januar 2019
Venue: K.B. Hallen

Trods kø og lang ventetid til den genåbnede K.B. Hal leverede Olly Alexander og resten af Years & Years en god, dansabel koncert fyldt med genkendelige hits og lækre moves.

Years & Years – K.B. Hallen
4 / 5 Anmeldelse

Efter at være blevet genåbnet for blot få dage siden, gæstede Years & Years i aftes K.B. Hallen i København. Aftenen startede ikke just super godt ud, da man efter at have stået af toget mødte en meget lang kø ind til koncertstedet for derefter igen at blive mødt af en kæmpe kø til garderoben. Køen til garderoben var endda stadigeksisterende efter opvarmnings-actet var gået af scenen, og det var rent ud sagt virkelig ærgerligt for kunstneren. Det kan til dels undskyldes af, at K.B. Hallen lige er genåbnet, og de derfor måske lige skal ind i koncert-rutinen. Dog skulle man tro, at de har været klar over antallet af solgte billetter og altså kunne forudse menneskemængden og derfor have organiseret og forberedt sig lidt bedre, end det udadtil så ud til, de havde gjort.

Den lange kø, man kom fra, blev dog hurtigt glemt, da popkometen Astrid S gik på scenen som opvarmning – right on time. På trods af sit ellers ydmyg udtryk var Astrid S ikke bange for at slå sig løs på scenen, samtidig med at hun gav en fejlfri vokalpræstation. Endvidere tøvede publikum heller ikke med at synge med på megahittet “Hurts So Good”, hvilket iøvrigt også gjaldt for “Think Before I Talk”.

Læs også  Fribytterdrømme - Posten

Efter en halv times pause blev røgmaskinen tændt, og Years & Years gik endelig på scenen – igen, ikke et sekund forsinket. De mødte et jublende og forventningsfyldt publikum, mens de indledte koncerten med nummeret “Sanctify” fra albummet Palo Santo. Udover de tre medlemmer af bandet (Olly Alexander, Mikey Goldsworthy og Emre Türkmen) var to korsangere og en trommeslager – endda en kvindelig en af slagsen – med på scene. Helt fra start gav Olly Alexander den gas med sine lækre danse-moves, og der var ligesom ved Astrid S ikke en finger at sætte på vokalpræstationen. På trods af et ellers relativt lille spillested, var oplevelsen af sceneshowet kun positivt, hvilket de to energiske korsangere, der var med på scenen, virkelig bidrog til.

Cirka midtvejs inde i showet trådte Olly Alexander af scenen og præsenterede de to korsangere, som nu hver især indtog scenen med en solo. Dett understregede, hvad vi ellers oplevede under koncerten – at Olly Alexander var god til at give plads til de øvrige musikere.

Læs også  Squid - Bright Green Field

Udover at levere en pragteksemplarisk koncert rent musikalsk og energimæssigt var der under showet undertoner af politiske statements. For ikke blot at nævne det pride-flag, Olly Alexander med taknemmelighed tog imod fra publikum, bragte Years & Years også med sin kvindelige trommeslager og to farvede korsangere folk med på scene, som normalt er underrepræsenteret i musikindustien. Dette er efter min mening virkelig stærkt.

Efter at have spillet en time takkede bandet af, men kom heldigvis tilbage og spillede et par numre mere. Herefter sluttede de så med kæmpehittet “King” med stor begejstring fra publikum. Det var dog lidt svært at høre det ellers meget karakteristiske tema, da lyden ikke var super god. Det var lidt ærgerligt.

Alt i alt var det en god koncertoplevelse, hvor man gik hjem med sangene på hjernen og en god fornemmelse i kroppen. Dog lidt ærgerligt at K.B. Hallen ikke havde organiseret modtagelsen af publikum lidt bedre, end de gjorde. Years & Years’ originale lyd og ørehængende sange gør dog, at jeg gik hjem med en overordnet god oplevelse, og at jeg selv dagen derpå stadig går og nynner “oh oh oooh I was a king under your control”.

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com