fbpx

Bisse, Astrid Sonne og Robyn blandt de nominerede til Hyundai Nordic Music Prize

Foto: Bisse // Michella Bredahl

Siden 2010 er prisen Hyundai Nordic Music Prize blevet udgivet på årlig basis til det jurybestemte bedste nordiske album. Nu er nomineringerne til årets bedste album 2018 klar.

Hyundai Nordic Music Prize er blandt nordens vigtigste musikpriser. Årets vinder af prisen bliver annonceret på den norske musikbranchefestival by:Larm, der løber af stablen fra den 28. februar til den 2. marts. Ambitionen med prisen er at rykke de nordiske lande tættere sammen og samtidig hylde albumformatet som kunstform, for derigennem at øge interessen for nordiske artister i den internationale musikbranche.

Blandt de nominerede finder man blandt andet danske Bisse med albummet Tanmaurk, der med sine dansksprogede tekster og poetiske tilgang til musikken, virkelig skiller sig ud i mængden. Derudover er den danske electropop-sangerinde Soho Rezanejad nomineret med sit eksperimenterende album Six Archetypes og Astrid Sonne, som desuden er blandt de danske artister, der skal optræde på by:Larm, er nomineret med albummet Human Lines.

Kigger man udover landets grænser, finder man nominerede som svenske Jenny Wilson med sit album EXORCISM og norske Lil Halima, der med albummet love songs for bad lovers forfører med sin helt egen, unikke tilgang til musikken. Derudover er det ingen overraskelse at se svenske Robyn på listen over de nominerede, da hun med sit album Honey stadig formår at lave dansable hits, der virkelig kan noget.

Læs også  Tag på Innovative Artist Academy og få hjælp til at realisere din musikdrøm

Har du planer om at lægge vejen forbi by:Larm kan du opleve annonceringen af årets bedste, nordiske album den 28. februar – dagen for festivalens begyndelse.

De nominerede er:

Island
GDRN – Hvað ef
GYDA – Evolution 

Finland
Jori Hulkkonen – Simple Music For Complicated People
Karina – Karina

Danmark
Bisse – Tanmaurk
Soho Rezanejad – Six Archetypes
Astrid Sonne – Human Lines 

Norge
Lil Halima – love songs for bad lovers
Marja Mortensson – Mojhtestasse – Cultural Heirlooms

Sverige
Jenny Wilson – EXORCISM
Robyn – Honey
Sarah Klang – Love in the Milky Way

Amanda Bloch
amandabloch@bandsoftomorrow.com