fbpx

Nordiske Hits // uge 46

Foto: Sebastian Vistisen Toft

Denne uge har endnu engang budt på en masse musikalske lækkerier til fra de nordiske græsgange. I dag har vi derfor opdateret vores Nordiske Hits Playliste med 7 numre, hvor især ugens R&B-og hiphopudgivelser står stærkt i billedet.

 

Goss – “These Days. I Don’t Know”

Vi har tidligere kastet kærlighed efter den danske artist Goss, da han i slutningen af sidste måned udgav singlen “There’s Just So Much a Heart Can Take”, som bød på flydende R&B, et laid-back beat, bølgende synth og en luftig, forførende vokal. I sidste uge udgav den danske musiker og producer så endelig sin nye EP Homeland Security, som byder på fem lækre og melodiske elektrosoul-ballader, der i sammenspil med den unge sangers karakteristiske stemme får tingene til at gå op i en højere enhed. EP’ens første nummer “These Days. I Don’t Know” er ingen undtagelse, og byder på dyb bas, veludført vokal og finurlig synth, hvorfor den er at finde på denne uges Nordisk Hits-liste.

Læs også  Københavnsk festival gennemføres til sommer

 

MONTI – “Sit Down”

På denne uges Nordiske Hits-liste kan du også finde den aarhusianske hiphop-gruppe MONTI. Den danske femkløver udgav i sidste uge singlen “Sit Down”, som udkommer i kølvandet på en lang række festivalbesøg denne sommer samt udgivelsen af dobbeltsinglen  “ONE” og “TWO”. Singlen byder på et lækkert laid-back beat, shoegaze-klingende guitar/keys-kombinationer, funky bas-licks og legende synthesizers. Singlen er alt i alt bare et vildt lækkert nummer, og det virker næsten som om, at vi har med et band at gøre, der stemningsmæssigt kan byde på den type ørehængende, gennemførte laid-back hiphop, som man tidligere har set fra blandt andet den danske hiphop/jazz/funk-gruppe Nobody Beats The Beats.

 

WIINSTON – “Angelina” 

Den danske R&B/pop-duo WIINSTON manifisterede sig for alvor som en stor spiller på den danske – og måske internationale – hiphopscene efter udgivelsen af debutsinglen “Canada” i 2017. Herigennem tilegnede den dynamiske duo sig en pladekontrakt med det store amerikanske label Capitol Records, hvorfor det kan tænkes, at vi kun har set brøkdelen af, hvad der er i vente fra den danske gruppe. I sidste uge var der så nyt fra den de to unge gutter i form af singlen “Angelina”. Singlen er en svedig blanding af R&B, hiphop og pop, hvor dyb bas, en taktfast og insisterende highhat samt flydende og catchy vokaler giver os et veludført nummer med internationalt potentiale.

Læs også  Coach Party vil ikke lade de irrationelle tanker bestemme

 

Ellers tilføjet:

Húm – “Á Meðan Borgin Sefur”
In Memoirs – “Stray Dogs (Acoustic Session)
Jonas Brøg – “I Think of You I Cry”
Dans og Lær – “Munk”