fbpx

Den danske hiphop-kunstner dada er ude med ny EP og blotlægger et parforholds livscyklus

Foto: Marck Lund-Nielsen

Den danske hiphop-artist dada har udgivet EP’en to børn og blotlægger herigennem et parforholds op-og-nedtursmæssige livscyklus.

Den danske kunstner dada, med det borgerlige navn Daniel Thorup, har i dag udgivet EP’en to børn. EP’en består af 6 sange, der alle er med til at blotlægge og symbolisere de forskellige faser, som dada personligt gennemgik under et parforhold. EP’en blev udarbejdet på en række sommerhusture i samarbejde med sangeren Andreas Odbjerg og producer Steffen Aba, og hver sang er en følelsesmæssig reflektion over faser som dada og hans kæreste var nået til i deres forhold. Om EP’en udtaler han:

”Det er alt sammen et år siden nu. Da vi tog sangene op efterfølgende, og hørte dem kontinuerligt efter hinanden, endte de med faktisk at fortælle hele forholdet – en rejse gennem en forelskelse, jeg oplever med et andet menneske, og min håndtering af det. Fra single til forhold, og til single igen. Når jeg hører det i dag, står jeg inde for alt, jeg gjorde og sagde, men jeg havde handlet anderledes i dag.”

Og man er ikke i tvivl om, at sangene afspejler de følelsesmæssige tilstande og tanker som dada gennemgik. Det første track på EP’en “Gør Det Forbi” er, til trods for titlen, en meget rytmisk en af slagsen, der handler om de mere initiale faser af et forhold. Derimod er det tredje nummer på EP’en “Forventer For Meget” et mere melankolsk track der sætter lys på mange af de problemer, som man kender fra et forhold. Afslutningsvis er især EP’ens andensidste track “Aristo” en total blotlæggelse af de følelser man går rundt med i kølvandet på et break-up – og her er man ikke i tvivl om, at dada har hjertet med.

To Børn byder på alt fra rytmiske up-beat tracks, til melankolske følere og tunge bangere. Sangene er velproduceret, og det kan godt virke til, at det københavnsbasere musikbureau Kontra Agency, som arbejder sammen med etablerede danske kunstnere som Benal og Marvelous Mosell, har en ny potentiel stor spiller i ærmet. Hør hele den nye EP idag, og start denne grå fredag ud med den følsomme banger “Aristo”, som du kan finde herunder.

Christoffer Nielsen
christoffernielsen@bandsoftomorrow.com