fbpx

4 Guys From The Future leverer vellyd og politik på singlen “Everything Matters” og teaser kommende album

Foto: Asbjørn Sand

Efter flere års venten er der endelig nyt fra den danske indie-kvartet 4 Guys From The Future. I fredags var de fire gutter på banen med andet singleudspil ”Everything Matters” og annoncerer i samme ombæring deres tredje album Headspace, der udkommer den 9. November.

Indie-firkløveren 4 Guys From The Future slog i 2010 igennem med debutalbummet Under The New Morning Sun, der blev efterfulgt af Adagio-albummet i 2013. I sensommeren brød de tavsheden med august-singlen ”Reason of Man” og er nu aktuelle med oktober-tracket ”Everything Matters”. Førstesinglen har allerede høstet en god portion anerkendelse i ind- og udland, og er strøget direkte ind på playlister som Apple’s ”Best of the Week” og Spotify’s ”New Alt. & Indie”.

Det er det helt tunge skyts, der tages i brug på sidstnævnte single, hvor store politiske tanker vendes – dog forklædt i blød og lækker indie-pop. Klingende guitarriffs flyder let henover det groovende beat og den vandrende bas, mens vokalen roligt synger /It always matter what you do / It always matter what you say/.

Om nummeret fortæller bandmedlem Bjarke Porsmose:

– Everything Matters handler om at turde tale fremtidens og håbets sag – den handler om en glæde til livet. Det er en sindstilstand, der strømmer gennem hele det nye album.

Det politiske tema sættes på spidsen, når de fire gutter gør brug af et klip fra den famøse Ronald Reagan-tale om NASA-rumfærgen ”Challenger”, der i 1986 sprang i luften på åben skærm. Her spejler indie-kvartetten sig i talens både politiske og menneskelige format, der udover at trøste også bringer et fremtidshåb til nationen.

Ifølge Bjarke er det netop sådanne visioner man kunne lære meget af i dag, på den politiske scene:

– Dén slags visioner kunne jeg godt savne i mange af nutidens politiske klimaer – at turde lægge sig fladt på maven og sige hvad man vil med denne verden.

På ”Everything Matters” har gruppen samarbejdet med den garvede producer Mads Brinch (Bisse, Asteroids Galaxy Tour, Folkeklubben), og har fundet inspiration fra nogle af musikbranchens helt store kanoner, som David Bowie, Talking Heads og Otis Redding.

Vi er ret begejstrede for det nyeste skud på stammen fra 4 Guys From The Future, som du kan høre her. Og så glæder vi os i øvrigt til at smide deres tredje album på højtalerne, når det udkommer til november.

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com