fbpx

Ungt makkerpar bag nyt dansk Booking- og Managementbureau for upcoming-artister

Foto: PR

PRE:PRODUCTION er navnet på et nyopstartet, dansk Booking- og Managementbureau, som de to ildsjæle Laurits Heegaard Rasmussen og Katrine Ravn de seneste år har brygget på.
Nogle har udformet et klart projekt på forhånd, men mangler den rigtige at arbejde sammen med, mens andre har fundet den rigtige makker, men mangler den store vision. For Katrine Ravn og Laurits Heegaard Rasmussen (som du tidligere har kunne møde i vores artikelserie om unge ildsjæle i den danske musikbranche) var det nok mest af alt en blanding, da de i 2016 mødte hinanden på kurset Innovative Music Management i Roskilde og hurtigt slog pjalterne sammen. Nu har de to nemlig søsat det fælles Booking- og Managementbureau PRE:PRODUCTION, der fokuserer på live-formatet og ny, dansk musik – en passion de hurtigt fandt ud af, de havde til fælles, da de på kurset i Roskilde blev præsenteret for en gruppebaseret case-opgave:
Der mærkede vi hurtigt, at der var en delt interesse for livemusikken og en god kemi. Efter kursusgangene havde vi sporet os ind på hinandens kompetencer, og det besluttede vi os for at bygge videre på. I tiden efter IMM, har vi styrket vores samarbejde igennem arbejde med festivaler,” fortæller de to og fortsætter:
Vi har begge arbejdet med artister på egen hånd, hvor det hurtigt stod klart, at vi stod stærkere med vores fælles kompetencepulje. Herefter blev vi enige om at oprette PRE:PRODUCTION for at samle vores aktiviteter under én paraply.
Inden kurset i Roskilde havde Katrine prøvet kræfter på den danske live-scene som PR- og Marketing-praktikant på spillestedet Gimle, mens Laurits blandt andet havde erfaring som leder og booker for Coming Up-projektet på Musikhuset Elværket i Holbæk og som booker og afvikler for Wonderwhy Music Company i Raahuset og Huset i Magstræde. Under Music Management-forløbet blev Laurits en del af teamet på Holbæk-festivalen Skvulp som Project Manager i musikafdelingen, og han hev kort tid efter Katrine ind som Head of Booking og Stage Manager.
Siden da er Katrine også blevet Manager for det danske upcoming-band Rainbrother, Laurits er ansat i Live Nation som Head of Volunteers på Heartland Festival, og sammen har de altså lanceret det fælles foretagende.
At sige at der er fart på for de to er en underdrivelse, men sådan går det jo ofte, når man har en klar vision for øje og en stor passion, der rumler i maven. Det har makkerparret, og drivkraften bag er “en stor kærlighed til livemusikken og at arbejde i dybden med projekter og mennesker, som vi tror på,” siger de og fortsætter:
Vi er begge meget interesseret i det danske vækstlag, hvor vi følger tæt med, når nye artister viser sig frem. Hertil er visionen om at kunne professionalisere vækstlagets arbejdsgange, og skabe nye alternative måder at gøre tingene på, også afgørende for, at vi tror på, at vi har vores stemme i branchen. Derudover er der også en stor mængde læring i det at starte virksomhed, og de facetter vi får lov at prøve af, i dette projekt, vil være uundværlige i fremtiden.
Den grundlæggende vision bag PRE:PRODUCTION (med forkortelsen PreP) er at udvikle nyt dansk talent, men altså med live-formatet i centrum og med alternative samarbejder, med fokus på koncept og udvikling, på tegnebrættet. De to vil hjælpe med at forme og forberede nye artister i de første år af deres karriere, så de løbende udvikler sig til fede live acts. Det er med den vision in mente, at Katrine og Laurits har valgt at føje både Booking og Management under samme tag:
Vi mener, at det er afgørende for stærke samarbejdsrelationer i teamet omkring vores artister. Hertil arbejder vi med en filosofi som indebærer, at der går meget vækstlagsmusik tabt, hvis ikke processerne omkring en artist professionaliseres og integreres i artisternes bevidsthed.

Baby steps og voksendrømme


Det er jo ikke noget nyt, at der er et stykke vej fra drømme til realisering, og processen for Katrine og Laurits har ikke været en undtagelse – tilsæt iver efter at søsætte projektet, og (heldigvis) en større del fornuft, og du har et nogenlunde indtryk af vejen til lancering.
Vi har nok haft en større påpasselighed med at gå i luften, end vi i første omgang havde tænkt, vi ville have. Vi er gået meget op i detaljer, orden og lister, og hvis ikke alle de rigtige punkter har været krydset af, har vi været skeptiske omkring, hvorvidt det var for tidligt.
Selvom det har kriblet i fingrene for at få lov at offentliggøre deres baby, har Katrine og Laurits været bevidste om først og fremmest at have et skudsikkert produkt at tilbyde de danske upcoming-kunstnere, inden de lancerede – og så selvfølgelig skabe en professionel virksomhed:
“Med beslutningen om at gå sammen om PRE:PRODUCTION kom også en masse administrative opgaver. Oprettelse af CVR, nemkonto, konceptudvikling, kontraktskabelse, virksomhedsplaner og organisationsopbyggelse, succeskriterier, momsregnskab, evaluering og møder,” siger de: “Generelt har møder fyldt en masse – møder med revisorer, en jurist, samarbejdspartnerne, artister og hinanden.
Sideløbende med alt det administrative har de arbejdet med deres første artister, hvilket har givet mulighed for at afprøve de forskellige principper og arbejdsgange, de har udarbejdet, og bygge noget større op, som har været klar at gå i luften med.
Nu runder vi vores første år, og det har føltes helt rigtigt at sige højt, at PRE:PRODUCTION eksisterer. For nu er vi klar til at tage imod flere artister og har erfaringen til at åbne dørene op.
Og makkerparret lukker bogstaveligt talt dørene op, når de den 31. august inviterer til launch party på TH. Bar i Valby. Her vil PRE:PRODUCTIONs første to artister, Rainbrother og Female Forest give koncert.
Derefter står den igen på benhårdt arbejde, så Katrine og Laurits kan udleve deres drømme om at få lov at præge den danske musikscene og tilbyde en platform, hvor nye danske artister oplever at blive taget hånd om af et professionelt hold. Derudover håber de to på, at fremtiden også byder på en udvidelse af organisationen:
I fremtiden håber vi på at kunne indarbejde en tredje gren i vores Booking- og Management-virksomhed, som vil indeholde alternative samarbejder og koncertvirksomhed. Vi har begge en stor interesse for koncertafvikling og udarbejdelsen af den ideelle og nytænkende koncertoplevelse.
Udover Katrine Ravn og Laurits Heegaard består PRE:PRODUCTION på nuværende tidspunkt også af Oliver Søe Kristensen, som sidder med booking.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com