fbpx

Fever Ray, Sampha, Turbolens og Superorganism blandt dagens Roskilde-tilføjelser

Foto: Fever Ray // PR

Hold nu helt op hvor det kører for Roskilde Festival. Vi kan umuligt være de eneste, der har svært ved at være i os selv efter dagens tilføjelse af blandt andet Fever Ray, Sampha, Turbolens og Superorganism til årets program. Kom så juli!

På det i forvejen toptunede program, der blandt andet tæller navne som Bruno Mars, Gorillaz, Fleet Foxes og First Aid Kit, kan Roskilde Festival i dag glæde os med endnu flere fede, fede navne, der absolut er med til at gøre det stort set umuligt at vente på, at festlighederne løber af stablen til juli.

Intet mindre end 26 navne er nemlig i dag blevet føjet til plakaten, og vi har i særdeleshed optur over annonceringerne af Fever Ray, Black Star, Turbolens, 6LACK, Superorganism og Sampha.

Bag navnet Fever Ray finder vi den svenske sangerinde Karin Dreijer, som oprindeligt er den ene halvdel af gruppen The Knife. I 2009 gik sangerinden solo med det selvbetitlede debutalbum “Fever Ray”, som ledte til en optræden på Roskilde Festival samme år. Det er derfor ikke første gang, at Fever Ray indtager Roskilde, men vi glæder os i hvert fald helt vildt til den 6. juli, hvor vi endnu engang kan opleve sangerinden på Dyreskuepladsen – særligt ovenpå den fantastiske albumudgivelse, Plunge, fra sidste år, som vi helt sikkert kommer til at høre en del af til sommerens koncert.

Læs også  Kamma bringer sin stilsikre pop med til Bands of Tomorrows Uimodståelige i Pumpehusets Byhave

Vi er også helt oppe at køre over danske Turbolens, der blandt andet udgøres af det tidligere Mew-medlem, Bo Rune Madsen. I november sidste år havde vi glæden af at præsentere gruppen som Ugens Upcoming, på baggrund af bandets lækre guitarbaserede lyd med dansksprogede tekster. Bookingen af Black Star må også siges at være et af dagens helt store højdepunkter. Den amerikanske rapduo har formået at opbygge et genialt hiphopunivers, der emmer af kække raps over fede beats og rytmer, og som indeimellem krydres med elementer som guitarriffs og små klaverbider.

Black Star skal nok få folk til at kridte danseskoene, når de indtager Dyreskuepladsen torsdag den 5. juli. 6LACK spåede vi fame and fortune, da vi sidste år inkluderede ham på vores liste over 17 navne du skal holde øje med i 2017, så dagens annoncering af den talentfulde 25-årige rapper fra USA varmer helt sikkert i det iskolde februarvejr. Og det er vidst ikke nogen hemmelighed, at vi også har kastet vores kærlighed over det unge og ekstremt spændende alternative popmusikkollektiv, Superorganism, som vi spåede gode kommende tider på vores liste over 18 internationale navne du skal holde øje med i 2018 i januar måned.

Sampha er også et kæmpe scoop for festivalen. Med sin luftige og smørbløde vokal og fantastiske mix af elektronisk R&B og soul, bliver det ikke noget problem for den 29-årige brite at forføre publikum, når han går på scenen fredag den 6. juli.

Læs også  Danske Peaceful James er klar med eget materiale efter samarbejde med verdensstjerne

Vækstlagsscenerne har desuden også fået tilføjet en række navne i dagens annonceringspulje, og det ser rigtig fornuftigt ud. Især er vi helt vilde med tilføjelsen af den norske elektroniske house-trio SASSY 009, som vi inkluderede på vores liste over 18 skandinaviske navne du skal holde øje med i 2018 tidligere i år.

I alt er hovedscenerne i dag blevet disse 17 navne rigere:

Nine Inch Nails (US) – onsdag 4. juli
Black Star (US) – torsdag 5. juli
Fever Ray (SE) – fredag 6. juli
My Bloody Valentine (UK/IE) torsdag 5. juli
Peter Sommer (DK)
Celeste (FR) – fredag 6. juli
6LACK (US) – torsdag 5. juli
AMMAR 808 (TN) – fredag 6. juli
Dead Cross (US) – fredag 6. juli
El Leopardo (CO)
Four Tet (UK) – fredag 6. juli
Laurel Halo (US) – fredag 6. juli
MHD (FR) – lørdag 7. juli
Sampha (UK) – fredag 6. juli
Superorganism (INT) – torsdag 5. juli
Turbolens (DK) – torsdag 5. juli
Yasmine Hamdan (LB) – torsdag 5. juli

Upcoming-scenerne Rising og Countdown kan nu bryste sig af disse ni navne:

B From E (DK)
Emil Kruse (DK)
Fool (DK)
Gurli Octavia (DK)
Marshall Cecil (DK)
Pale Honey (SE)
SASSY 009 (NO)
Simon Littauer (DK)
Slægt (DK)

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com