fbpx

New Yorker-trioen Sunflower Bean kommer til Danmark og udgiver ny single

Foto: Andy De Luca

Ordet “nyt” beskriver nok meget godt denne fredag for trioen Sunflower Bean, der har sluppet ny single og ny video oven i annonceringen af en ny turné og signingen med et nyt label.

Sunflower Bean er et af de mest hypede navne på indie-scenen i New York, og rygtet om dem har så småt også spredt sig til vores himmelstrøg – det burde det i hvert fald, for der er god grund til, at de har fået så meget opmærksomhed.

Det kan du blandt andet høre på den spritnye single “I Was a Fool”, hvor deres drømmende og bløde indiepop kommer til udtryk. Med en bundsolid og groovende baslinje, legende guitarfigurer i baggrunden og samspillet mellem bassisten Julia Cummings og guitaristen Nick Kivlens blide vokaler er opskriften på et indiepop-hit skrevet.

Videoen er ret retro og tager sit afsæt til et amerikansk skolebal, hvor Sunflower Bean leverer musikken, og en historie udspiller sig. Der er diskokugler, der er store kjoler, der er dans, der er toiletbåse, der er booze, der er konflikt, og der er hår under armene. Kig selv nederst i artiklen…

“I Was a Fool” er første singleudspil siden trioen udgav deres anmelderroste debutalbum Human Ceremony i 2016, og om singlen fortæller Nick Kivlen:

“I Was A Fool” er en af de sange, der tilsyneladende kom ud af ingenting og ind i vores øvelokale. Det var et specielt øjeblik mellem os tre Julia og jeg improviserede teksten frem sammen.Det føles som meget længere, men det har været næsten 2 år, siden vi har udgivet ny musik. Jeg synes, at denne sang er et godt eksempel på, hvordan vi er vokset som et band, mens vi stadig forbliver tro mod det band, der første gang spillede sammen på gymnasiet.

Ikke nok med, at gruppen endelig er aktive med ny musik, så har de også signet med Lucky Number, som blandt andet huser Hinds, Dream Wife, Darwin Deez og Sleigh Bells.

Og, og og: Trioen tager ydermere på europa-turné, hvilket fører dem til Loppen i København den 13. april 2018. Og det er et habilt live-band, der kommer forbi, for Sunflower Bean er i øjeblikket på turné i UK med Wolf Alice og tager i starten af næste år på nordamerikansk tour som support for label mates Sleigh Bells. Varm op med den nye single “I Was a Fool” her:

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com