Palace Winter er tilbage med ny single og annonceringen af nyt album

Palace Winter er tilbage med ny single og annonceringen af nyt album

Foto: Jasper Spanning

Ny single. Nyt album i vente. Og det hele kan opleves live den 18. maj i Pumpehuset. Glædelige nyheder fra dansk/australske Palace Winter. 

Der har været stille fra duoen Palace Winter, som i 2016 udgav det meget anmelderroste album Waiting for the World to Turn, men nu er der godt (rigtig godt) nyt til gruppens fanskare. Grunden til, at danske Caspar Hesselager og australske Carl Coleman har været noget stille i 2017, er nemlig, at de har arbejdet på efterfølgeren til 2016-debuten, og det løftede de torsdag sløret for med førstesinglen fra det kommende album “Take Shelter”.

Der er højt til loftet på den smukke ballade, der kredser om temaer som sorg og død. Nummeret åbnes med en storladen klaverfigur, der står helt bart, inden Colemans nærmest messende vokal indtager lydbilledet, og nummeret derefter bygges op. Fans af gruppens tidligere udgivelser vil næppe blive skuffede, selvom man godt kan høre, at duoen har udviklet sig på det halvandet år, der er gået siden debutalbummet. Palace Winter har stadig denne der brede, melodiske og ret internationale lyd, som i sin tid fik skabt dem et godt ry både herhjemme, og især i UK, hvor rockmusikken stadig har kronede tider. Om nummeret siger forsanger Carl Coleman:

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Det startede med beatet og Caspars pianoriff, der virkede lidt ‘urbant’ og som et sted, vi ikke rigtigt havde været før. Så poppede den der lidt drone-agtige vokalmelodi op i mit hoved, og jeg vidste med det samme, at den skulle bruges. Nogle sange bliver til efter meget langsommelige processer, men med den her var det som et aha-øjeblik.

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Selvom “Take Shelter” har en generelt ret dystert stemning over sig, slutter den (som den startede) ved klaveret, men man aner i slutakkorden et glimt af håb, og det er en kanon måde at afrunde førstesinglen fra det kommende album, som har fået titlen Nowadays og udkommer den 4. maj via Tambourhinoceros. Albummet kommer ifølge en pressemeddelelse til at handle om dødelighed, den menneskelige tilstand og udfordringerne ved at være til stede i en verden fyldt med distraktioner. Det vil byde på både ballader, som “Take Shelter”, og på høj-energiske guitardrevne numre, som vi i 2016 blandt andet fik i form af singleudspil som “Positron” og “H.W. Running”. Det vil byde på atmosfærisk synth, insisterende beats, og igen står Hesselager bag indspilning, produktion, mix og mastering. Dermed er det nok helt på sin plads at sige, at Palace Winter er tilbage!

Læs også  10 hurtige til uimodståelige Yune

Det hele eskalerer med en releasekoncert i Pumpehuset den 18. maj 2018, men først kan du jo passende give den nye single et lyt: