10 hurtige til uimodståelige KLIPO

10 hurtige til uimodståelige KLIPO

Foto: Lasse Mølsted

Den 13. juni hylder vi endnu en gang vækstlagsmusikken til Bands of Tomorrows Uimodståelige i Pumpehusets Byhave, hvor der vil blive langet eftertænksom og genrebrydende popmusik over disken, når aarhusianske KLIPO indtager scenen. Vi har langet 10 hurtige efter KLIPO, så du kan lære ham bedre at kende inden koncerten. 

Johannes Bruun har adapteret sit kunstnernavn fra græsslåmaskinen ‘KLIPPO’ – men med en integreret eftertænksomhed og undren blev en konsonant sparret væk, og den unge aarhusianske musiker havde cementeret sin plads på den knap så definerede popscene. Det er med ord som melankolsk, drømmende og eftertænksomhed, at KLIPO dominerer en forgrening, der tager form som alternativ og elektronisk popmusik med et poetisk tekstunivers. Men for at blive endnu klogere på det unge talent, langede vi 10 hurtige spørgsmål efter ham.

Læs også  Det britiske hiphop-stjerneskud Little Simz er tilbage med den unikke single "Offence".

Tre ord, der beskriver min musik er…

– Eftertænksomt, ærligt og melankolsk

Jeg begyndte at spille musik fordi…

– Jeg begyndte at spille violin da jeg var 7, fordi jeg synes det så vildt sejt ud.

Jeg finder inspiration i…

– Jeg finder inspiration i alt fra naturen og mennesker omkring mig, til mærkelige lyde jeg støder på eller andet musik jeg lytter til.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har spillet var…

– Det var nok da mig og nogle venner spillede ”Fireflies” af Owl City til en cafeaften på min efterskole – det var fandme sjovt.

Den bedste koncert, jeg nogensinde har været til var…

– Paper Cranes på Spot Festival 2018. Uden tvivl. Det var virkelig så fucking sindsygt godt. The Minds of 99 på Arena i 2016 er også højt på min liste.

Læs også  White Lies er on fire! Albumannoncering, ny single og to danske koncertdatoer

Hvis jeg ikke var musiker, var jeg…

– Måske ville jeg være arkitekt…? Men jeg tror også der er ret meget matematik i at være det, så det ville være lidt krads. Måske ville jeg være sådan en kreativ-idé-arkitekt, som bare kastede sjove bygningsidéer ud til højre og venstre, og så fik nogle andre til at lave udregningerne.

Mit yndlingsband/artist lige nu er…

– Det er nok FKA Twigs lige nu, hun er så crazy altså.

Det vigtigste for mig, når jeg skriver musik er…

– At jeg kan mærke det. At jeg kan mærke et eller andet – om det så er teksten der rammer HELT plet, eller beatet bare flower vildt godt, så skal jeg kunne mærke det. For hvis jeg selv kan mærke det, er der nok også en eller to af dem der hører der kan mærke det, og så er mit job done.

Læs også  Danske Selma Judith slipper den ærlige debutsingle "Kind of Lonely" med den tilhørende intime musikvideo

Når folk lytter til min musik, håber jeg at…

– Jeg håber de både bliver rørt og sådan lidt psyched. Hvis jeg hører noget der bare er HELT genialt, så har jeg både lyst til at græde og råbe, men også til bare at danse og hoppe hele natten.

Min kommende koncert i Byhaven kommer til at blive…

– (forhåbentligt) vellydende, drømmende og ikke mindst rigtig hyggeligt.

 

Husk at tilmeld dig arrangementet på facebook, så du altid er opdateret på aftenens program. Vi ses i Byhaven!
KLIPO går på scenen kl. 19.00, og klokken 20.00 kan du opleve de to Citadel-duoer, Blikfang og Hingst.
Be there or be square.