Foto: The Attic Sleepers//PR

Weekenden bød på store ugivelser med albums fra LCD Soundsystem og Jake Bugg. Også danske The Attic Sleepers og Wangel var på banen, og her kan du læse lidt om weekendens mest essentielle udgivelser ifølge os. 

Wangel – Reasons

Den danske sanger og sangskriver Peter Wangel er ude med nyt album via Playground Music, hvor hans seneste single og hit “Crashed Into A Satellite” blandt andet er på. Da singlen udkom for et par uger siden skrev vi, hvordan den viderefører hans univers af storslået dream-pop. Wangels musik har altid højt til loftet og karakteriseres af hans mørke, dybe stemme og brugen af brede akkord- og synthklange.
Wangel udgav sin første EP i 2015, sit debutalbum i 2016 og er nu klar med sit andet album. Wangel arbejder på højtryk, og hans talent stiger i processen.

The Attic Sleepers – Transit

The Attic Sleepers består af de to danskere Mathias Barfoed Boll og Matias Knigge Laursen, som yderligere hiver Dennis DeBannic, Aske Bramming og Mikkel Grevsen med sig, når de spiller live. Fredag den 1. september udkom deres debutalbum Transit, og det vidner om en rigtig flot start. Bandet spiller indie-rock på den bedst tænkelige måde med fokus på en klar og flot vokal, store akkordklange, energiske trommer og fængende guitar- og klavermelodier. Derudover tilføjer de også til tider blæsere, som løfter det til et endnu højere niveau.

Læs også  Stort Interview med Aphyxion: "Det er metal med mening"

The Pains of Being Pure at HeartThe Echo of Pleasure

Indie-rock bandet The Pains of Being Pure At Heart er ikke ligefrem et nyt navn på den internationale musikscene, og The Echo of Pleasure er deres fjerde studiealbum. Bandet som har base i New York, har eksisteret siden 2007, men de formår alligevel at bidrage med noget nyt og spændende hver gang de sender albums på gaden.
Deres lyd har udover indie-rocken også træk fra poppens verden og indeholder elementer fra garagerock, som især høres i de distortede guitarfigurer.

Læs også  10 hurtige til Little Dragon

Hercules & Love AffairOmnion

Andy Butler som er frontmanden i Hercules & Love Affair har en særlig forkærlighed for disco og house, som han i musikken blander til et miks af beats beregnet til et dansegulv og en atmosfære af samtidig at kunne sætte det på anlægget derhjemme og koble fra. Butler startede sin karriere som DJ i Denver, og senere i New York, og i 2008 smed han sin første single og derefter det selvbetitlede debutalbum på gaden.
Nu er de klar med endnu flere dance/pop-hits som både kan høres mandag morgen og fredag nat.

LCD Soundsystem – american dream

Det elektroniske rock-pop band LCD Soundsystem er kendt for deres skøre, men utrolig kraftfulde blanding af punk-instrumentering og dansevenlige beats, og udsendte i fredags deres fjerde studiealbum. Bandet startede i 2002 og er dannet af frontmanden James Murphy. Deres mainstream-succes kom med nummeret “Daft Punk is Playing at My House”, som er inspireret af Murphys egen tid som punkmusiker, hvor han tit tog ud og spillede til private husfester.
Da amerian dream kom ud i fredags, sendte vi også en anmeldelse af det ud, og vi var meget begejstrede. Anmeldelse kan du læse lige her.

Læs også  Fra Nordvest til Abbey Road: Bag om tilblivelsen af Gloria - debutalbummet fra SILQUE

Jake BuggHearts That Strain

Fra dance-punken skal vi til noget helt andet; Nemlig Jake Buggs melodiøse folkpop-univers, som kan høres i hans nyeste og fjerde album Hearts That Strains. 
Jake Edwin Charles Kennedy er inspireret af store country- og folksangere som The Beatles og Johnny Cash, men har også indflydelse fra Jimmi Hendrix og Oasis. Alt i alt en god blanding, som giver hans musik mange dimensioner, altid bestående af hans karakteristiske og stemningsfulde vokal og en slide-guitar. Vi talte sidste år med Jake Bugg i forbindelse med hans forrige albumudgivelse On My One, som du kan læse her.