Foto: PR

Den aarhusianske Oppenheimer Festival åbner snart for ansøgninger, så hvis du er klar til at forlade øvelokalet og vise publikum hvad du kan, så tag chancen og send en ansøgning afsted. Læs mere om festivalen og hvordan du ansøger lige her: 

Siden år 2000 har Oppenheimer Festival fremvist den nyeste, danske musik, og i år er de tilbage på spillestedet Radar i Aarhus, hvor du nu kan få chancen for at spille. Festivalen åbner for ansøgninger den 15. april kl. 12.00, og hvis du kunne tænke dig at vise et stort publikum og en masse branchefolk, hvad du kan på en scene, så skal du læse med her. Ansøgningsperioden er fra den 15. april – 15. maj, og festivalen afholdes på Radar den 16. september.
Oppenheimer Festival ønsker at bygge bro mellem helt nye, spirende kunstnere og den etablerede musikbranche, og det er også en gruppe af branchefolk, der udvælger hvilke bands, som skal spille på årets festival. Oppenheimers formand, Jonas Thyrsted, fortæller:
”Vi søger, ligesom vi plejer, gennem vores open call-ansøgningssystem, hvor alle kan ansøge. Når vi lukker for ansøgninger d. 15. maj går en lyttejury bestående af branchefolk igang med at lytte til ansøgningerne og udpeger de fire artister, der skal på programmet 2017. Vi har de seneste år oplevet et enormt højt niveau i ansøgningerne, og flere bands har efter at de har spillet hos os lavet aftaler med publishingselskaber, bookingbureauer og lignende. Vi lægger vægt på at have et stort branchefokus, og gør så meget vi kan for at de udvalgte artister både spiller for og møder en del af den etablerede branche i løbet af dagen. Derfor fortsætter vi også vores tætte samarbejde med Promus, der til daglig arbejder med at styrke og ruste aktører til de udfordringer musiklivet giver.”

Under festivalen vil der blive arrangeret et brancheevent med titlen “Meet The Talent”. Det er musikalsk speeddating, hvor 20 udvalgte ansøgere får lov til at præsentere deres musik for en række branchefolk. Eventet er lavet i samarbejde med Promus, og lederen af Promus, Jesper Mardahl fortæller:

Læs også  Ugens Upcoming: mono mono

“I vores daglige arbejde med at knytte de nye talenter sammen med musikbranchen er det jo helt oplagt, at vi – både med vores Promus- og OFF Track 2017-kasket på – samarbejder med Oppenheimer. Her kan vi give de deltagende bands og solister muligheden for at komme i dialog og netværk med musik-branchen igennem vores speed meeting-initiativ.”

Oppenheimer Festival har tidligere præsenteret navne som Shy Shy Shy, The White Album, Velvet Volume og Sonja Hald, der alle i dag har fået stærk medvind i musikbranchen. Sidste år kunne festivalen også præsentere det fremadstormende danske navn Aksglæde, der netop har optrådt ved Gaffa-prisen. Så hvis du har lyst til at gå i fodsporende på disse bands, så se her hvordan du ansøger:

Læs også  Scarlet Pleasure overrasker med ny EP

Vil du spille på Oppenheimer Festival 2017?

Hvis du vil sende en ansøgning afsted til Oppenheimer Festival så kan du gøre det fra den 15. april kl. 12.00. Du kan ansøge igennem linket lige her.

Alle genrer er velkomne til at ansøge, bare at I kan spille et set på ca. 35 minutter  den 16. september på Radar i Aarhus.

Læs også  Gundelach og ARY udgiver ny single

Ansøgningsfristen er den 15. maj 2017 kl. 12.00.