Foto: Esben Bøg Jensen

I dag udkommer Another Juggles sang “Cities Crash” som single, og der følger en flot musikvideo med. 

Det danske dreampop-band Another Juggle er i dag klar med en smuk, minimalistisk og urban musikvideo til sangen “Cities Crash”. Sangen bliver sammen med musikvideoen udgivet som single, men er også at finde på det københavnske bands debutalbum Dance Sunshine, Dance fra 2016. I Danmark udgives singlen gennem Target Records, og singlen bryder de danske landegrænser og udkommer i England gennem Curious Fox Records.

Singlen er bandets første udgivelse i England, og “Cities Crash” fungerer som en forløber til hele albummet Dance Sunshine, Dance, der også vil udkomme i England senere på foråret. “Cities Crash” er en længselsfuld sang, og Emil fra Another Juggle fortæller følgende om sangens betydning:

Læs også  SPOT-festival 2018: Så er der åbent for "open calls"

“En hjernerystelse tvang mig for nogle år siden til at holde sengen i alt for lang tid. I sangen forsøger vi i høj grad at skildre den enorme lyst til at vende tilbage til livet, som jeg havde. En lyst til det festlige og det lette. Til det liv, jeg levede, indtil jeg slog hovedet. Hvor jeg var i sync med min omverden. Mens vi samtidig forsøger at indfange en grundlæggende melankoli, som jeg tror, at mange oplever, den første gang de finder ud af, at de ikke er usårlige. En melankoli, som minder én om, at det hele er på lånt tid. Når jeg hører blæserne på outroen, så er det den slags melankoli, jeg hører.”

Musikvideoen til “Cities Crash” er lavet af Mads Møller fra Animadsion, og han fortæller følgende omkring tilblivelsen af musikvideoen:

Læs også  MGMT er endelig tilbage med singlen "Little Dark Age"

”Det jeg finder særligt interessant ved musikvideoen som genre, er friheden til at lege med virkemidlerne samt udfordringen i at omsætte lydbilleder, stemninger og følelser til et visuelt udtryk. Intentionen med videoen til “Cities Crash” var at skabe et stemningsbillede, der afspejler nummerets drømmende lydunivers. Rent praktisk ved at kombinere optagelser i lag med animeret grafik. Ansigtsløse silhuetter blandes med bygninger af glas, stål og beton – der hæves, sænkes og kolliderer – til tider i et virvar af lys og farver.
Ligesom nummeret skulle videoen også gerne bære præg af kontrasten mellem det melankolske og det optimistiske.”

Se den flotte musikvideo til “Citites Crash” lige her:

Læs også  Interview med Zak Abel: "Jeg vil aldrig udgive musik, der ikke stemmer overens med mine værdier"