Foto: PR
Udgivelsesdato: 14. april 2017
Label: Nordic Music Society

Vida Sophia er et stærkt og spændende udspil, og Vida Sophia præsenterer mange facetter af hendes musikalske univers.

Vida Sophia - Vida Sophia
3 Anmeldelse
Anmeldelse

Den dansk/israelske sangerinde Vida Sophia har netop udgivet hendes EP med den simple titel Vida Sophia. På EP’en præsenteres sangerinden gennem fem numre, hvor tre af singlerne “Nothing Can Stand In Your Way”, “Capella” og “I Never Surf” tidligere er udgivet.

Den selvbetitlede EP åbner med nummeret “Nothing Can Stand In Your Way”. Et spændende og energisk nummer med et fremdrivende beat og catchy guitarriff. Nummeret har en rocket grundlyd og Vida Sophias vokal er smurt ind i distortion, og blender perfekt ind i nummerets univers. Nummerets melodi er poppet, og viser tydeligt hvilket lyrisk univers vi befinder os i. Som åbningsnummer er det tungt og langt på over fire minutter, og selvom der er masser af spændende ting i produktionen, så mister nummeret mig efter omkring de tre minutter, da det er begrænset med nye ting der bliver præsenteret efter her.

Læs også  Videopremiere: Death Machines nye musikvideo emmer af dysterhed i et rødligt skær

På EP’ens andet nummer “Capella” er stemning mere laidback og flydende. Med en meget bar instrumentering er nummeret en ægte, moderne popballade, og Vida Sophia viser sin vokal frem på smukkeste vis. Dog lyder hendes vokal i mine ører bemærkelsesværdigt meget som Lana Del Rey, og det er svært for mig at abstrahere fra det, når lyduniverset også læner sig voldsomt meget op ad Lanas. Sangen er god og stærk, men den amerikanske følelse der gennemsyrer nummeret helt ned til teksten, forvirrer mig, og hørte jeg “Capella” i radioen, ville jeg vædde med, at det var Lana Del Rey.

Tredje nummer er endnu en single “I Never Surf”, og her havde jeg ønsket så inderligt, at jeg blev præsenteret for noget jeg endu ikke havde hørt. I “I Never Surf” er der igen dømt ægte californisk surf-stemning med bølgeskvulp i baggrunden, trommemaskine-loops og tekst som “I lost my heart in San Fransico“. Jeg er vild med dette nummer, og hele produktionen og teksten går efter min mening op i en højere enhed. Men igen tænker jeg på en ting: Lana Del Rey. Vida Sophias vokal er utrolig smuk, men ligheden er slående. Dog et glædeligt gensyn med et godt nummer!

Læs også  Pavvla indspiller eksklusiv, akustisk version af "This Is Not A Movie"

Det er først på fjerde nummer “Phantom”, at jeg hører noget som ikke tidligere har været udgivet. En mystisk og mørk intro fanger min opmærksomhed med det samme, og den tunge guitar fra åbningsnummeret er tilbage. Vida Sophia viser at hendes vokal også brillerer nede i det dybe, og jeg er vild med det. Nummeret skiller sig ud fra de foregående i lyden, teksten er tung: “I am dealing with the fear of groving old”, synger Vida Sophia med en klagende og længselsfuld stemme, og jeg er suget ind i universet, og nærmest hypnotiseret af den voksende produktion gennem nummeret.

Læs også  King Krule - The OOZ

Afslutningsnummeret “Exhale” er det andet nye nummer på EP’en. Det går i tråd med den mørkere og klagende lyd fra “Phantom”, og føles som en naturlig fortsættelse af det foregående nummer. Det langsomme, skramlede og rockede nummer et en god afslutning på EP’en, der både har vist de poppede, luftige, lyse og de rockede, mørke og tunge sider af Vida Sophias univers.

Vida Sophia er et stærkt og spændende udspil, og Vida Sophia præsenterer mange facetter af hendes musikalske univers. Jeg ønskede dog, at når vokalen er så meget i stil med Lana Del Rey, at Vida Sophia lagde sig længere væk fra hendes lydunivers. Det er svært for mig at abstrahere fra ligheden hele vejen igennem, og det er først på de nye numre, at jeg for alvor føler at jeg hører Vida Sophia og ikke Lana Del Rey. EP’en byder på gennemførte produktioner og et stilsikkert univers, dog uden de store overraskelser.