Foto: Justin Bettman

Den australske singer/songwriter Vance Joy, som herhjemme især vandt popularitet med hittet “Riptide” i 2014, udgav i går den stemningsfyldte single “Like Gold”. 

Den 29-årige James Koegh, bedre kendt som Vance Joy, har mange talenter; han har tidligere været en lovende sportsudøver inden for australsk fodbold og var også igang med jurastudiet, da han begyndte at skrive musik. Heldigvis lagde han både fodbold og lovene på hylden, og valgte i stedet at fokusere på sin musikalske karriere.

Læs også  Ugens Upcoming: Peanut Gallery

Det kom der i 2013 debut-EP’en God Loves You When You’re Dancing ud af, og i 2014 udgav han albummet Dream Your Life Away indeholdende singlen “Riptide”, som opnåede imponerende succes, både i Australien og på internationalt plan. I dag udgiver han den likeable og vellydende “Like God”, som giver en forsmag på det kommende album Nation Of Two, som har release til februar næste år.

Læs også  Wolf Alice - Lille VEGA

Nummeret starter med akkordbrydninger på en akustisk guitar, der danner fundamentet for hele singlen, og faktisk er ongoing fra start til slut (med undtagelse af den helt afdæmpede outro). Derudover er det meget simpelt bygget op, forstået på den måde at alt det instrumentale består af guitarrollen, som undervejs får følgeskab af en simpel basfigur, og så forskellige trommeelementer, der veksler i aktivitet undervejs. Vance Joy’s vokal er selvfølgelig i front, understøttet af korstemmer, men det er så også det. Det er dejlig enkelt, men det bliver ikke kedeligt, og der er masser af fylde, aktivitet og forskellighed i lydbilledet undervejs.
Lyt selv til det her:

Læs også  WhoMadeWho: Vores vildeste live-oplevelser