Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

 Foto: Timme Hovind

I denne udgave af Ugens Upcoming kan du læse om Bo Rune Madsens nyopstartede børneband Turbolens, hans arbejde med deres kommende EP og hans syn på processen at skrive musik. 

Tidligere på året forlod Bo Rune Madsen bandet Mew, og siden har den danske guitarist og sangskriver blandt andet beskæftiget sig med opstarten af Turbolens. For halvanden uge siden skrev vi om deres nye single “Drømmen”, og i dag har vi fornøjelsen af at præsentere bandet som denne uges Upcoming.
Her kan du høre den nye single og nedenfor kan du blive meget klogere på Turbolens.

Hvem er Turbolens?

Et stort barn og en flok rollinger, der spiller musik indefra og ud.

Hvordan vil du beskrive jeres lyd?

Som hjemmelavet. Den første EP optog vi i mit gamle musiklokale på Bernadotteskolen, den nye i et rigtigt studie. Vi prøver at sørge for, at selve lydoptagelsen ikke bliver for omstændig, så den kommer til at spænde ben for den umiddelbare menneskelige udtalelse, som jo er musik.

Hvordan startede du?

Jamen, jeg troede, at jeg var færdig med musik. Jeg havde gjort det, jeg skulle og ville. Men når sange dukker op, og de er ægte og gode, så adlyder man og samler et band.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

Nogle gange kommer musikken i dråber, andre gange i større udladninger. Men i hvertfald er det en process, hvor man vender tilbage af mange omgange, og ligesom prikker til nummeret, hvis det er modtageligt – for når først du har rammen, begynder nummeret at størkne, det bliver sværere at komme ind i og lægge til.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Ved ikke med lyd – men Prince er den musiker, der har formet mig mest. Jeg var barn i 80’erne, dengang Prince var Mozart. Hans musik var både nemt tilgængelig og samtidig utroligt kompleks og ekvilibristisk.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

Uhh, Dolly Parton. “I Will Always Love You”. Fantastisk.Hvem skulle have troet det?

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg er i gang med at færdiggøre den nye Turbolens EP, jeg synger de sidste ting i disse dage. Derefter skal jeg tilbage til at studere kreativitet og færdiggøre mit foredrag om emnet. For tiden maler jeg også og skaber billeder.

Hvad er drømmen?

“Drømmen” er den første single fra vores kommende EP. Det er en mørkere sang, der handler om svigt og sorgen over at miste – men også mødet med den ultimative forståelse og omfavnelse.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

At skrive sangene er for mig nok den største nydelse. Men samtidig vil jeg sige, at det ene ikke fungerer optimalt uden de andre. Det er en slags cyklus, de forskellige ting giver giver luft og lyst til hinanden.

Hvis du kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

“Drømmen”.

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad så?

Dét jeg ellers laver – kunst og guide ind i kreative processer, at se på de ting der findes i verden og prøve at gøre dem bedre. Der er en masse indbyggede skævheder i den måde, vi har opbygget vores verden og dens systemer på, så der er rig mulighed for at forbedre; for at få mere ud af mindre og skabe glæde, hvor der ingen var før. For at gøre en forskel.

Læs også  Weekendens Essentielle Udgivelser // Uge 49