Foto: PR

Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Ugens Upcoming er i denne uge københavnske Skyskraber, som laver drømmende alternativ rock og netop nu er aktuelle med singlen “Helium”. 

Tilbage i januar udgav danske Skyskraber singlen “Skyhearted”, der med en fremadrettet rytmesektion, skarp produktion og et interessant stærkt visuelt udtryk i musikvideoen, gjorde det klart, at Skyskraber er et navn, man skal holde et tæt øje med. Nu er bandet aktuelle singlen “Helium”, som blev udgivet sidst i april, der på samme vis er fængende, energisk og lettere psykedelisk. I den forbindelse sætter vi i denne uge fokus på Skyskraber, hvis debut-EP er sat til udgivelse i forsommeren, og vi har taget en snak med frontmand og sangskriver Lasse Heide Fjordbo, så I kan lære de ‘fire brandsøde fyre fra København’ lidt bedre at kende.

Hvem er Skyskraber?

“Fire brandsøde fyre fra København: Lasse, HC, Oskar og Carl.”

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

“Jeg plejer at sige, at vi spiller drømmende alternativ rock. Vi forsøger at balancere det porøse og det storladne, sådan at der altid er en ømhed bag vores energiudladninger. Samtidig er jeg vild med at lægge synthesizere lag på lag, sådan at man får nogle ret intrikate synthteksture, som det spændende at lytte ned igennem. Jeg synes selv, at det er spændende at lytte til musik med mange forskellige elementer, så det prøver jeg også selv at lave. Jeg prøver dog at have en vis åbenhed overfor, hvordan Skyskraber kan og skal lyde. Når jeg har skrevet en håndfuld sange, som har en nogenlunde homogen lyd, gør jeg meget bevidst noget nyt, med de næste ting jeg laver.”

Læs også  Weekendens essentielle udgivelser // Uge 41

Hvordan startede projektet?

“Jeg startede projektet med vores tidligere trommeslager for en del år siden, efter at det band, vi tidligere spillede i, blev opløst. Derefter prøvede vi en del konstellationer af, hvor HC og Carl begyndte at spille med os. Oskar erstattede for at år siden vores tidligere trommeslager. Vi spillede lidt tungere post-rock starten og har siden langsomt bevæget os over i en mere indiepoppet bane.”

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

“Pt. er det mig, der laver al materialet. Jeg skriver og indspiller sangene sideløbende, hvorfor der altså ikke forelægger en færdig sang, før jeg begynder at indspille de forskellige elementer. Jeg kan på den måde sagtens tage udgangspunkt i en bestemt lyd, synthesizerindstilling eller rytme, som jeg godt kan lide og så langsomt bygge et nummer op omkring det. 90% af musikken bliver på den måde til i mit soveværelse. De sidste 10% bliver til, når sangene kommer ned i øveren, og vi begynder at spille sangene sammen. For selvom jeg for eksempel har en specifik ide om, hvordan et trommefill skal lyde på et bestemt sted, er Oskar naturligvis langt bedre til at spille trommer, end jeg er og kan se nogle andre muligheder, end jeg kan. Selvom det altså er en lidt diktatorisk proces, lyder sangene også som de gør, fordi vi er det band, vi er.”

Læs også  SPOT-festival 2018: Så er der åbent for "open calls"

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

“Jeg har en svaghed for ambitiøse indiekunstnere som Animal Collective, Grizzly Bear, Efterklang osv. Det tror jeg også, man kan høre i vores lyd.”

Hvilke numre hører I mest for tiden?

“Jeg tracker hele mit musikforbrug på Last.fm, så det kan jeg meget præcist svare på:  Gas – [untitled] (1. nummer fra albummet Pop), Smerz – “Sure”, Jeff Parker – “Excecutive Life”, Midori Takada – “Mr. Henri Rousseau’s Dream” og Dilinger Escape Plan – “Manufacturing Discontent”.”

Læs også  Ugens Upcoming: Vakle

Hvad er I i gang med lige nu?

“Vi har netop været inde og indspille to livesessions i samarbejde med sE Electronics, så lige nu skal musikken og videoen produceres. Jeg vil også gerne i gang med at lave musikvideoer til flere af sangene fra EP’en. Det var vildt sjovt at programmere animationerne i videoen til vores sidste single ”Helium”, så det vil jeg gerne gøre igen.”

Hvad er drømmen?

“Drømmen er at blive ved med at udvikle sig som kunstner, fortsat at udfordre egne evner og at lave musik, som er spændende at lytte til.”

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

“Det sjoveste for mig er klart at stykke musikken sammen i indspilningsprocessen. Men det er også fantastisk at mærke den energi, der kan opstå i øvelokalet, når tingene klikker.”

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken en var det så?

“Det tror jeg faktisk ikke, vi er enige om. Personligt er jeg blevet ret glad for produktionen af ”Helium”. Lige nu er der heller ikke så meget tilgængeligt materiale, så det er begrænset, hvad folk overhovedet kan høre. Det ændrer sig imidlertid meget snart!”