[su_label type=”black”][su_label]Præsenteret i samarbejde med[/su_label]tunecore_black_on_white

Foto: Gregory Nolan

Tag godt imod denne Ugens Upcoming: Irske garage-rockende Otherkin. Nedenunder kan du blive meget klogere på de fire friske fyre fra Dublin. 

Otherkin har kun eksisteret i omkring tre år, men de spiller allerede tour-koncerter langt væk fra deres hjemby Dublin. Deres hårdtslående og energiske garagerock har fået et stort publikum, og netop nu er de i gang med en omfattende Europaturné, som fører dem helt fra vest i Storbritannien til øst i Serbien.
I starten af november spillede de for det danske publikum på Ideal Bar i København, og nu er de altså vores Ugens Upcoming. Lyt til deres nummer “Yeah I Know”, og læs mere om Otherkin nedenunder:

Hvem er Otherkin?

Otherkin er David Anthony, Luke Reilly, Rob Summons og Conor Wynne. Vi er fire fyre fra Dublin, Irland og vi spiller rock n’ roll musik.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Høj, grungy garage-rock

Hvordan startede I?

Vi blev dannet efter Luke, David og Conor havde brugt en sommer i Toronto, med at jamme på deres terrasse, og gemme sig fra solen. Da vi kom hjem, vidste vi bare, at vi blev nødt til at starte et band, og så fandt vi Rob. I starten spillede vi bare til alle de hus-fester vi kunne komme i nærheden af: Vi ville bare bringe festen tilbage til folk.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

Vi har en ret klassisk tilgang til at skrive musik i forhold til at nogle tager et riff med eller kommer med en omkvædsidé, men vi skriver alle vores sange sammen, så det er en ret demokratisk proces.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Bands som QOTSA, Blur, Ramones, Nirvana og The Clash har altid været rigtig store indflydelser for os helt fra en ung alder.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

Idles’ debut-album ‘Brutalism’ er blevet spillet på repeat de sidste par uger! Den nye Royal Blood plade er blevet spillet rigtig meget i tourbussen.

Hvad er I i gang med lige nu?

Vi skal lige til at spille koncert på Vera i Groningen! Vi er virkelig spændte, det er et rigtig fedt venue.

Hvad er drømmen?

Drømmen er at kunne blive ved med det, vi gør lige nu: Udgive albums, se verden – vi kan ikke få nok af det.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

Vi elsker alle tre ting, men vi er mest glade for at spille koncerter for folk. Vi skriver vores sange, så de kan blive spillet live, og man kan bare ikke gengive følelsen af at spille en fed koncert.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Det bliver nødt at være “Yeah, I Know” – det er nok vores favoritsang at spille live, og jeg tror, det er den bedste repræsentation af Otherkin.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad så?

Så ville vi være to doktorer, en digital markedsfører og en designer!

Læs også  Ugens Upcoming: Peanut Gallery