Foto: PR

 

Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

I denne uge sætter vi fokus på det københavnske band October Dance, som med funky basgange, 80’er lyd og deres gennemførte look er kommet for at blive! Vi har taget en snak med bandet, så du kan lære dem lidt bedre at kende.

Den københavnske femmandsgruppe, October Dance, kan om nogen sætte festen i gang, og det har vi vist brug for på denne grå og sløve mandag! Bandet udkom den 3. februar med deres tredje EP, Paradise In Heaven, som i sin egen tidslomme tager lytteren med tilbage til slut 70’erne og start 80’erne, med karikerede, poppede drumpad-fills og lige så karikerede synth-strygere og funky baslinjer. Forsanger Tobias Kiel Lauesens interessante moderne vokale udtryk giver October Dance deres egen spændende lyd, og EP’ens numre er indspillet på tværs af landegrænser og har altså set dagens lyd i henholdsvis København, Paris og Costa de Sol, hvilket har sat sig spor i den samlede lyd: Paradise in Heaven emmer af sol, sommer og strand, og er en hyldest til det sanselige og sensuelle.

Læs også  Redaktøren: Ni album jeg har hørt på repeat i 2017

Hvem er October Dance?

“October Dance er Tobias Kiel Lauesen, Uffe Dalskov, Saxe Sebastian Lomholt, Kristian Bønløkke og Kristian Paulsen.”

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

“Vores lyd bevæger sig omkring det sensuelle, smækre og lækre, gode grooves og svedige basgange, masser af percussion og vilde synths. Et New Yorker-disco-inspireret univers hvor det live-spillede element er kernen i vores lyd.”

Hvordan startede projektet?

“Det hele startede faktisk helt tilbage i 2010, da vi spillede sammen i indie rock bandet Raised Among Wolves der med kometfart fik indtaget både ind- og udland. Det sluttede så en kold november aften på Rio Bravo i 2011 hvor forsangeren, lige efter at maden var serveret og efter hans første bid, brød bandet op, lagde sit bestik og gik og efterlod os 6 andre tilbage med en noget underlig fornemmelse i kroppen. Vi aner faktisk stadigt, den dag i dag, ikke hvorfor han gjorde det, men vi endte hver især med en stor gæld. Der gik ikke lang tid efter før vi (Uffe, Saxe og Tobias) blev kontaktet af den nu afdøde østrigske kunstner Hans Tolford, som ville have os til at fortolke nogle af hans illustrationer og digte til musik. Tolford blev ligesom grundstenen for os, og efter hans død er vi fortsat, dog ikke længere i hans ånd, men i vores egen og nu spiller Kristian Paulsen og Kristian Bønløkke også med og tilsammen med dem er vi October Dance.”

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 49

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

“Vores musiske produktion foregår i etaper. Første etape er et udkast, en lille ide, en lækker bassline fra Uffes hånd og et krydret beat. I anden etape sender vi musikken rundt iblandt os og fylder vores individuelle ideer. Og i sidste etape tager vil til Costa Del Sol og færdiggøre musikken under palmers spæde vuggen og havets blide brusen.”

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

“Dieter Meier og Boris Blank, havde stor indflydelse i starten, senere hen er det svært at præcisere præcist hvem der har haft størst indflydelse på os, da vi alle hører så umanerligt megen musik i mangen en afkrog af lyriske og musikalske verdenshjørner.”

Læs også  Vera: "Jeg er ikke interesseret i at lave ”feel-good” musik"

Hvilke numre hører I mest for tiden?

“For tiden er dette på afspilleren konstant: “できれば愛を” af Shintaro Sakamoto.”

Hvad er I i gang med lige nu?

“Lige nu sker der ikke noget, men der kommer til at ske nye og spændende ting. Der skal skrives ny musik og nye samarbejder vil tage form. Det hele startede med et samarbejde med den nu afdøde kunstner Hans Tolford og i øjeblikket er vi ved at skabe noget nyt sammen med en af hans kolleger, koreografen Dietrich Malmeier. Det bliver mega spændende, meget visuelt og bevægende.”

Hvad er drømmen?

“At lave soundtracks.”

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

“En god blanding af det hele.”

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken en var det så?

“Rouge”.