Foto: Miranda Esdahl Glaser

Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Denne Ugens Upcoming er det dansksprogede band Natlyst, der med sin musik blander både elektroniske, rytmiske og klassiske musikalske elementer. 

I denne uge sætter vi fokus på det danske 11-mands-band, Natlyst, som i april debuterede med EP’en Ti Skridt, som er et stemningsfyldt første udspil, der stadfæster Natlyst, som et interessant navn på den danske musikscene. Bandet, der kommer fra henholdsvis Aarhus og Viborg, har spillet sammen i et år, og de dansksprogede sange er skrevet af den blot 21-årige Amanda Drew, hvis overlegene vokal er musikkens nerve og underbygges af poetisk tekst og en intrumentering, der bærer præg af en inspiration fra både den elektroniske, rytmiske og klassiske musiks verden. På fredag spiller de på årets SPOT Festival, og vi har taget en lille snak med bandet, så I kan lære dem lidt bedre at kende inden da.

Hvem er Natlyst?

Alfred, Caroline, Toke, Alma, Johannes, Lars, Mathilde, Johan, Amanda og Albert x2. Et lidt for stort band fra Århus og Viborg.

Læs også  Den danske duo Still The Man debuterer med grungeperlen "Only Logic"

Hvordan vil i beskrive jeres lyd?

Stor og skrøbelig. Rå og fin. Natlyst er lyden af et langt fald bagud. Når vi er mange medlemmer, får alle – ret naturligt – en lidt mindre rolle. De roller skaber så tilsammen det store, forenede lydbillede. Temaerne for mange sange indeholder ofte, på den ene side en form for vrede, sorg eller angst, og på den anden side finder man noget finere. Især håb og stor hengivenhed.

Hvordan startede projektet?

Det hele startede som et ret lille projekt, men bandet er helt ukontrolleret blevet større og større – fordi musikken har beordret det. Sangene krævede mere end den oprindelige triobesætning, og derfor er vi ustyrligt vokset til vores nuværende størrelse og besætning.

Kan i fortælle om den proces, der foregår, når i skriver jeres musik? 

Amanda skriver en sang, som vi i fællesskab arbejder videre med. Selvom det lyder umuligt, så arrangerer vi stort set alt i fællesskab. Når vi er så mange i bandet, er der automatisk rigtig mange ører på musikken – og derfor også rigtig mange meninger. Derfor står vores musik aldrig stille, for der er altid nogen, som har noget nyt at tilføje, eller en ny detalje der skal rettes. Musikken er egentlig ret “tænkt” og arrangeret – men uden, at vi føler os fangede i det. Der er stadig plads til at lade sangene få deres eget liv.

Læs også  SHERPA udsender stærk og drømmende single "Fornever"

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Alt fra Florence + the Machine til Tchaikovsky.

Hvilke numre hører i mest for tiden?

Albert: Blaue Blume – “Macabre ”
Lars: Radiohead – “Present Tense”
Toke: Tchaikovsky – Strygerserenade i C-dur
Alma: Solange – “Cranes in the Sky”
Johannes: Ida Wenøe – “How Cold the Winter”
Albert: Bill Laurance – “U-bahn”
Mathilde: Edgar Meyer, Yo-Yo Ma og Chris Thile – Bach Trio Sonata nr. 6
Alfred: Peter Brötzmann og Heather Leigh – “Ears are Filled With Wonder”
Caroline: Frank Ocean – “Self Control”
Johan: Steven Wilson – “The Watchmaker”
Amanda: Nick Drake – “Riverman”

Hvad er I igang med lige nu?

For tiden øver vi som gale op til vores koncert på dette års SPOT, som vi glæder os SINDSSYGT meget til. Der er også en masse praktisk arbejde, vi skal ordne inden SPOT. Der kommer til at være nogle utroligt smukke visuals, der komplimenterer vores musik. Vi håber, der dukker en masse op, så vi har nogle at dele oplevelsen med.

Læs også  PREMIERE: Pil slår sine indre dæmoner ihjel på ny single

Hvad er drømmen?

At røre folk gennem vores musik, ville være den største gave.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker i?

Helt klart koncerten! Det er der, at det hele går op i en højere enhed – en form for musikalsk belønning.

Hvis i skulle vælge én sang, folk skulle lytte til, hvilken en var det så?

Da vi er 11 mand i bandet, har vi også mange forskellige yndlings Natlyst-sange. Lige nu har vi dog ret meget optur over al den ros, vores nummer “Vinter” har fået på Barometeret på P3, så det synes vi helt sikkert I skal gå ind og høre.

 

Oplev Natlyst i Musikhuset på fredag den 5. maj, kl. 20.30 til SPOT Festival i Aarhus.