Præsenteret i samarbejde medtunecore_black_on_white

Foto: PR

I denne uge sætter vi fokus på den danske soul/pop-sangerinde Mikala, der er aktuel med sin seneste single “We Got It”, og snart spiller koncert i Pumpehusets Byhave.

Den dansk/italienske sangerinde og sangskriver Mikala er et stadigt nyt skud på den danske popmusikstamme. Hendes soulede og smukke vokal giver det poppede univers kant, og viser hendes kæmpe talent. Med kun to singler ude indtil videre har Mikala allerede fået stor opmærksomhed fra medierne, og hun har også allerede spillet på SPOT Festival og i VEGAs Ideal Bar. Lær den fremadstormende sangerinde og hendes musik at kende lige her!

Hvem er Mikala?

– En pige der er født og opvokset i København. Min far er musiker, og jeg har derfor altid været omgivet af musik og super kreative mennesker. Hjemme hos os fik man lov til at tegne og male på væggene og høre høj musik, synge og spille. Så jeg faldt i gryden som barn og har aldrig kendt til andet end musik.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg synes, det er vildt svært at svare på. Jeg synes, det egentlig burde være lytterne, der dannede sig en mening om, hvad min lyd er for dem, i stedet for at jeg på forhånd siger, hvordan jeg synes, jeg lyder. Når det så er sagt, synes jeg selv at jeg trækker fra soul, gospel, r&b, pop og hiphop-universet og prøver at forene de verdener med mine tanker og min stemme.

Læs også  Mammút + Broen - Ideal Bar

Hvordan startede du?

– Som sagt er jeg ret meget født ind i den her musikverden, så hvis man spørger min forældre, kom jeg vist nærmest syngende ud af maven. Men jeg kan huske, at jeg var med min far på tour, da jeg var omkring otte år gammel. Der havde de en vanvittig gospel-sanger med fra USA, som hed Bob Bailey, og jeg kan huske, at jeg hver aften til deres show, blev fuldstændig fortryllet. Kort efter begyndte jeg selv at synge i et gospelkor i Jerusalemskirken, og jeg er også ret sikker på, at det var omkring de ni-ti år, at jeg skrev min første sang.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

– Jeg har været så heldig at rejse en del rundt med min producer og fået lov til at skrive en del sange med forskellige super talentfulde sangskrivere. Men jeg tror, processen er svær at skrive ned, for det er meget forskelligt fra gang til gang. Jeg er sådan en, der slet ikke kan finde ud af at forberede mig på noget, når jeg går i studiet. Jeg sørger for at mærke, hvordan jeg har det og bruge det som udgangspunkt. Det kan være vi starter med en tekstidé, men mest ville jeg sige, at det starter ved et klaver. De bedste sange kommer altid, når man mindst prøver.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Jeg kunne skrive en meget, meget lang liste. Qua min far og min opvækst er jeg blevet præsenteret for simpelthen så meget musik i mit liv, at det er svært at vælge. Især fordi jeg tror, alle har faser, hvor man er besat af en plade i en periode, indtil man finder det næste, som man bliver inspireret af. Men øverst på listen er helt sikkert, Beatles, Stevie Wonder, Michael Jackson, Whitney Houston, næsten alt hvad der har med Motown at gøre, Lauryn Hill, Alicia Keys, Kirk Franklin, Aretha Franklin og så videre.

Læs også  Slowes udgiver singlen "Tell Me Why" forud for kommende EP

Hvad er på din pladespiller lige nu? Hvilke sange hører du mest for tiden?

– Jeg er faktisk vendt mere tilbage til at høre hele plader, hvilket er super dejligt – at der er flere artister, som udgiver hele projekter, som man kan fordybe sig i og ikke springe en masse sange over. Lige nu hører jeg rigtig meget DAMN. med Kendrick Lamar, A Seat at the Table med Solange, Telephone med Noname, Souled Out med Jhené Aiko, Channel Orange med Frank Orange, og så er jeg også vendt tilbage til at høre en del Jackson 5 for tiden.

Hvad er du i gang med lige nu?

– Jeg er i gang med at færdiggøre sange, jeg har skrevet for noget tid siden, skrive nye sange og blive ved med at være kreativ for forhåbentlig at blive bedre og bedre for hver sang, jeg skriver.

Læs også  Schultz & Forever er tilbage

Hvad er drømmen?

– Jeg er en lille smule overtroisk med den slags og vil ikke jinxe, hvad jeg går og drømmer om ved at råbe for højt om det. Men drømmen er uden tvivl at kunne leve af musik resten af livet og skrive og udgive musik, som inspirerer og tilføjer noget godt til verden.

Indspilning, øvelokalet eller koncert- hvad foretrækker du?

– Lige nu har jeg været mest i studiet, og derfor tror jeg, det er naturligt, at jeg har helt vildt meget lyst til at komme ud og synge for folk og få det ud af studiet. Det er nok en god 50/50 mellem koncert og studie, for jeg elsker at gemme mig væk i studiet og ikke tænke på andet end at skrive sange.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Selvfølgelig min single, som er ude og hedder “We Got it”

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

– Det er svært at tænke på mit liv uden musik, især fordi jeg aldrig har været den der type, der havde en plan B. Men jeg ville nok være en af de der hippie-typer, der tager ud i regnskoven og beskytter truede dyrearter eller noget. Et eller andet, hvor man føler, man gør en forskel.